Gökçek'ten Metrobüs Eylemine Twıtter'dan Tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gölbaşı'nda 30 kişilik bir grubun yaptığı metrobüs eylemine sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan anında tepki gösterdi.

Melih Gökçek, olayın siyasi bir gösteri olduğunu, bazı CHP ve MHP’lilerce organize edildiğini belirterek, gösteriye itibar etmeyen Gölbaşılı vatandaşlara teşekkür etti. Gökçek, Twitter'dan takipçileriyle paylaştığı açıklamasında, "Bugün 30 kişilik bir grup Gölbaşı TOKİ'de metrobüs uygulamamızı protesto etmek için at arabasına bindi. Protestonun halkla ilişkisi yoktu. Tamamen siyasi içerikli bir gösteriydi. Organize edenler CHP'li yöneticiler ve sol görüşlü olduğu bilinen kişilerdi. On binlerce insanın oturduğu TOKİ evlerinde ancak 30 kişi toplayarak rezil olan bu kişilere itibar etmeyen TOKİ sakinlerine teşekkürü borç biliyorum. Ancak bazı MHP'li yöneticilerin bu kışkırtıcılar arasında bulunması beni üzmüştür" ifadelerini kullandı.

"CHP organizasyonu dediysem ispat etmeye hazırım" diyen Gökçek, şunları kaydetti: "İşte CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek ve CHP Meclis üyesi Yusuf Aksakal. At arabasının üzerinde konuşma yapan Fikret Bahadan, Mamak Belediyesi'nde çalışan, aşırı solculuğu ile tanınır. Gene at arabasının üzerinde poz veren kişi Hasan Ali Gündüz, TBMM'de CHP grubunda sözleşmeli işçi. Beni üzen MHP Meclis grubunda çalışan İsmail Kanlı ve MHP mahalle temsilcisi Nuri Kılınç'ın da bunların arasında olması. Siyaset yapacağız diye bu aşırı solcularla işbirliği yapmaya utanmadılar mı merak ediyorum. Bu protestocularda milli gurur yerlerde. Utanmadan beygirin üzerine güya Türk bayrağı asmışlar, bayrak bayrağa benzese. Herkes layık olduğu araca biner. Benim vatandaşım metrobüse, protestocular da 'atbüs'e. Protestoculara çağrım, sözünüzün eri iseniz her gün Ankara'ya 'atbüs' dediğiniz ve gösteri yaptığınız at arabasıyla gelin. Size yakışanı siz seçmişsiniz. Ben ne yapabilirim. Bütün bu gerçeklere rağmen bakalım Ankara ilaveleri olayı nasıl verecek? Yarın da onu irdeleriz. "
Kaynak: İHA