Akkuş İle Ulaşım Sağlanamıyor

Ordu'da etkili olan tip nedeniyle dün gece Ünye-Akkuş yolu ulaşıma kapandı.

Akkuş İle Ulaşım Sağlanamıyor
Yolda mahsur kalan 30 araç ekipler tarafından kurtarılırken, her iki yönden yol ulaşıma kapatıldı. 16 saattir kapalı olan yolda Akkuş’tan Ünye’ye gelecek olan araçlar ilçe çıkışında, Ünye’den Akkuş’a gitmek isteyenler ise Tekkiraz’da jandarma tarafından geri çevriliyor.

Son yılların en çetin kışının yaşandığı bölgemizde ulaşım tam anlamı ile felç oldu. 2 gündür İlküvez beldesine ulaşım zaman zaman kesintiye uğrasa da ekipler tarafından yol açık tutulmaya çalışılırken, Akkuş ilçesine ise ulaşım tamamen kesildi. İlçe de köy yollarının tamamı kapalı durumda. Ünye-Akkuş-Niksar karayolunu ise açık tutmaya çalışan ekipler, dün gece şiddetli fırtına ve tipi yüzünden çaresiz kaldı. Dünce saat 22.00 sıralarında fırtına ve tipi nedeniyle yaklaşık 30 araç ve araçlarda bulunanlar Esentepe mevkisinde mahsur kaldı. Yolu yeniden trafiğe açmak için Ordu Valiliği bölgedeki tüm ekipleri Essentepe’ye sevk ederken, yol tüm çabalara rağmen trafiğe açılamadı.

Mahsur kalan araçlar ekipler tarafından kurtarılarak bir kısmı geri Ünye’ye, bir kısmı ise Akkuş’a götürülerek burada misafir edildi. Aynı saatlerde Akkuş ilçe çıkışında ve Tekkiraz’da jandarma tedbir alarak yolu trafiğe kapattı ve geçişlere izin vermedi. Bölgede halen şiddetli fırtına ve tipinin devam ettiği öğrenilirken, Akkuş’a ulaşım sağlanamıyor. Akkuş’a gitmek isteyenler Tekkiraz’da jandarma tarafından geri çevrilirken, yolun yeniden trafiğe açılması için Samsun’dan kar püskürteme aracı beklendiği öğrenildi.

Öte yandan, Akkuş’a gitmek isteyenlerin zorunluluk olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyaran yetkilikler, rüzgar ve tipi yüzünden akşam saatlerinde yolun yeniden trafiğe açılabileceğini belittiler.

Akkuş Belediye Başkanı Ergüder Efil, Akkuş ilçesinde dün gece 22.00’den itibaren ulaşımın tamamen kesildiğini belirtti.

Ünye-Akkuş arasındaki Esentepe mevkisinde şiddetli fırtına ve tipi nedeniyle gece saatlerinde yolun kapandığını, ekiplerin yolda mahsur kalanları kurtardığını belirterek, “Yolda mahsur kalanlar kurtarıldı ancak açılan yol kısa sürede tekrar kapandı. Tüm ekipler o bölgeye sevk edilmesine rağmen yol bir türlü ulaşıma açılamıyor. Fırtına ve tipi yüzünden yolda kar kalınlığı yer yer 5-6 metreye ulaştı. Mevcut imkanlarla yolun açılması mümkün görünmüyor. Samsun’dan kar püskürtme aracı istendi. Kar püskürtme aracı geldiğinde yolun açılacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Akkuş’a Ünye yönünden ulaşımın 16 saattir kesik olduğunu araçların geçişine izin verilmediğini belirten Başkan Ergüder Efil, Akkuş’tan Niksar yönüne ise ulaşımın kontrollü olarak sağlandığını ancak Niksar yönünde de ulaşımın fırtına ve tipi nedeniyle zaman zaman kesintiye uğradığını söyledi.

Kaynak: İHA