Tarım Öğretiminin 167. Yılını Kutladılar

Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Türkiye’de tarım öğretiminin 167. yılını kutladı.

Tarım Öğretiminin 167. Yılını Kutladılar
10 Ocak 2013 günü, Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen program, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.

Ziraat Fakültesi Anfisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programa, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, Rektörvekili Prof. Dr. A.Ziya Karakılçık, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Yrd.Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten kamu kurum ve sivil toplum yetkilileri, Ziraat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı

Programda, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. M.Ali Çullu, Ziraat Fakültesi Öğrencisi Fahriye Mermer, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Yrd.Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, Rektörvekili Prof. Dr. A.Ziya Karakılçık birer konuşma yaptılar.Tarım ve tarım öğretiminin öneminin belirtildiği konuşmaların ardından tören GAP Alanında Fıstık Yetiştiriciliği konulu panelle devam etti.Moderatörlüğünü Prof.Dr. Bekir Erol Ak’ın yaptığı panele, Doç.Dr İzzet Açar, Prof.Dr Abuzer Yücel, Bahyeddin Tatlı (Urfa Fıstıksan.Tic. Ltd.Şti) ile fıstık üreticisi Mustafa Aktar konuşmacı olarak katıldı.

Panel sonunda katılımcılara plaket takdimi yapıldı

Kaynak: İHA