Denizli, Güney Kore Turizmine Örnek Olacak

Ülkelerindeki turizmi geliştirmek için Türkiye’yi model seçen Güney Koreli heyet, Pamukkale’de incelemelerde bulundu.

Denizli, Güney Kore Turizmine Örnek Olacak
Pamukkale İşletme Müdürlüğü'nde, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan tarafından karşılanan Koreli heyet, burada bir süre Pamukkale ve Karahayıt hakkında bilgi aldı.Grubun başkanlığını yapan Güney Kore Daejeon Kenti Ekonomi Genel Müdürü Taek Ku Lee, yaklaşık bir yıldır kendi ülkelerinde turizmi geliştirmek için kurs aldıklarını ve kendilerine model ülke olarak Türkiye’yi seçtiklerini söyledi.

Bulundukları şehrin, Güney Kore’nin en büyük beşinci şehri olduğunu kaydeden Lee, “Şehrimiz, ülkemizin bilim ve teknoloji merkezi konumunda. Önemli araştırma laboratuvarları da bulunuyor. Ben de kentimizin önde gelen yöneticilerinden birisiyim. Bir yıl boyunca Kore’ye daha fazla turist çekmek ve Kore turizmini artırmak amacıyla kurs aldık. Şimdi Türkiye’de İstanbul’daki turistik bölgeleri ve Türkiye’nin diğer önemli turizm kentlerini geziyoruz. Biz buraya, Türk devletinin turizmi nasıl tanıttığını, turizm sektöründe nasıl bir yol izlediğini, turizmin Türkiye’de nasıl geliştiğini öğrenmeye geldik. Türkiye’nin tanıtım stratejisini ve kullanmış olduğu yol ve yöntemi Kore’de de uygulamak istiyoruz. Bunun için buradayız.” dedi.

Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan da uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile Karahayıt’ı Türkiye’de ilk örnek bir kür merkezi haline getireceklerini vurguladı. Soykan, “Projelerimiz ve aktiviteler hakkında bilgiler verdik. Pamukkale ve Karahayıt’ı ayrı bir turist profiline kavuşturmaya çalıştığımızı ilettik.” diye konuştu .