Kırıkkale Üniversitesine 11 Yeni Program

Kırıkkale Üniversitesin'de (KÜ) 2012-2013 eğitim öğretim yılı için ilave 11 yeni programın açılmasıyla kontenjan sayısının 6 binin üzerine çıktığı belirtildi.

Kırıkkale Üniversitesine 11 Yeni Program
Yeni eğitim ve öğretim döneminde Fen Edebiyat Fakültesi'ne 800, Mühendislik Fakültesi'ne 640, İktisat Fakültesi'ne 744, Hukuk Fakültesi'ne 226, Eğitim Fakültesi'ne 378, Tıp Fakültesi'ne 108, Veteriner Fakültesi'ne 62, Diş Hekimliği Fakültesi'ne 57, Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne 233, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne 80, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na 147, Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu'na 1625, Keskin Meslek Yüksekokulu'na 636, Hacılar Meslek Yüksek Okulu'na 149, Delice Meslek Yüksek Okulu'na 49, Adalet Meslek Yüksek Okulu'na 50, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na 155 öğrenci yerleşerek toplamda 6139 öğrenci Kırıkkale Üniversitesi'nde öğrenim görme imkanına kavuşacağı kaydedildi.

KÜ. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, açılan ilave bölümler sayesinde çok sayıda öğrencinin kayıt yaptırma, imkanı bulacağını söyledi.

Rektör Yıldız, öğrenci kayıtlarının yoğunluk yaşandığı şu günlerde üniversite olarak her türlü tedbiri aldıklarını ifade ederek, "Öğrencilerin kayıt sırasında rahat etmesi için gerekli tedbirleri biz idare olarak aldık. Çok şükür büyük sıkıntılarla karşılaşmadık. Karşılaşılabilecek ufak tefek sıkıntıları da arkadaşlarımız hızlı bir şekilde çözüyor. Bizim için öğrenci memnuniyeti fevkalade önemli. Üniversitemizle yeni tanışan ebeveynler ve öğrencilere verdiğimiz intiba bakımından da çok önemli. Bu sene 11 yeni program yaptık. bu 11 yeni programa yeni öğrenciler aldık. Kayıtlar sonrasında kayıt yaptırmayanlar dikkate alınarak ek kontenjan safhası yapılacak. Üniversitemizde açtığımız yeni bölümler itibariyle baktığımızda hakikaten biz önemli bir atılım yaptık. 11 yeni programla biz yeni öğrenci alıyoruz. Bu üniversitemizin büyümesi açısından da fevkalade önemlidir'' şeklinde konuştu.

Öğrencilerin büyük bölümünü ilgilendiren yurt konusunda da bilgi veren Prof. Dr. Yıldız, ''Üniversitemizin yönetiminde maalesef yurt yok. Planlarımız var görüşmelerimiz sürüyor. Hatta somut adımlarımız var. Dolayısıyla kampüs içinde ve bizim yönetimimizde yurt bulunmadığı için şehrin Kredi Yurtlar Kurumu'nun oluşturduğu kapasite ve özel sektörün yurtları mevcut. Çok büyük bir sıkıntı algılamıyoruz. Ekonomik sebeplerden dolayı öğrencilerin çoğu Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalmak istiyor. Çünkü fiyatlar daha cazip. Bunlarda da biliyorsunuz iki safha var. Bir normal, bir de konforlu. Fiyat olarak daha yüksek olan yurtlar var. Ama gerek şehirde, gerekse üniversitemizin yakınında bulunan Yenişehir muhitinde çok sayıda özel yurtlar var. Biz bu konuda çok büyük bir sıkıntı algılamıyoruz. Biz şöyle bir imkan da sağladık. Yurt işleten kişilere tanıtım için gerekli imkanları sağladık. Yani kayıt yapan öğrenciler o stantlarda geziyorlar broşür alıyorlar kararlarını alıp bağlantı yapabiliyorlar. Biz 3 yıldır bu imkanı öğrencilere veriyoruz. Yurt açısından çok büyük bir sıkışıklık görmüyorum. Ama şunu ifade etmem gerekirse kampüsümüzün canlanması için kampus içerisine bir yurt gerekli. Biz yerini zaten belirledik anlaşmayı yaptık. Bu yurt yapılınca kampüsümüz canlanacak.'' dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinin yeni binasının Kasım ayında yeni yerinde hizmete girmesini hedeflediklerini kaydeden Prof. Dr. Yıldız, ''Tıp Fakültesi Hastanesi'nin hizmete girmesi bir çok kişiye bağlı. Ama bizim planımız bu yıl bitmeden Ekim Kasım ayı gibi hastaneyi taşımak. Şu anda makine tesisat alanı ve demirbaş alanı yapıyoruz. Bunlar da çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Morfoloji binasını da bunun yanında çok önemli bir düzeye getirdik. Bunun yanında çevre düzenlemesi de yapılıyor. Hastanenin inşallah şehirde daha kaliteli sağlık hizmeti daha rafine sağlık hizmeti, 3. basamak sağlık hizmeti tanımına uygun bir hizmet atağı ile faaliyete geçmesini arzu ediyoruz. Çünkü biz, Kırıkkale halkının Kırıkkale'deki vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin Ankara'ya giderek orada sıkıntı çekmelerini istemiyoruz. Bizim planımız çevre illerdeki insanların Ankara'ya gitmektense daha küçük daha az sorun yaşayabilecekleri Kırıkkale'de sorunlarını çözmek istiyoruz. Biz bunu hem mali açıdan hemde hizmet açısından önemsiyoruz. Yeni hastanemiz Kırıkkale'de önemli bir safha olacak. Esasen proje 200 yataklı ama oluşturduğumuz düzenleme ile bu yatak sayısını arttırma imkanımız olacak. Mevcut kliniklere ilave klinikler olacak ama biz öncelikle mevcut hastanemizde var olan ama oradaki şartlar sebebiyle çok aktif olmayan klinikleri canlandırmak istiyoruz. Buna benzer imkansızlık sebebi ile biraz durgun olan veya pek etkin olmayan ana bilim dallarını daha canlı hale getireceğiz. Kadın doğumumuzu, dahiliye servisi ve dahiliye servisinin alt dallarını aktif kılmaya çalışacağız. Dediğim gibi Kırıkkale halkının Ankara'ya gitmeden daha üst sağlık problemlerini burada çözmeleri yönünde çok samimi gayretimiz çabamız ve niyetimiz var. İnşallah Allah da yardım eder gerçekleştiririz.'' diye konuştu .
Kaynak: İHA