Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız'dan Açıklama

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, açılan ilave bölümler sayesinde çok sayıda öğrencinin kayıt yaptırma imkanı bulacağını söyledi.

Prof. Dr. Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı için ilave 11 yeni programın açılmasıyla kontenjan sayısının 6 binin üzerine çıktığı belirterek, yeni eğitim ve öğretim döneminde Fen Edebiyat Fakültesi'ne 800, Mühendislik Fakültesi'ne 640, İktisat Fakültesi'ne 744, Hukuk Fakültesi'ne 226, Eğitim Fakültesi'ne 378, Tıp Fakültesi'ne 108, Veteriner Fakültesi'ne 62, Diş Hekimliği Fakültesi'ne 57, Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne 233, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne 80, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na 147, Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu'na 1625, Keskin Meslek Yüksekokulu'na 636, Hacılar Meslek Yüksek Okulu'na 149, Delice Meslek Yüksek Okulu'na 49, Adalet Meslek Yüksek Okulu'na 50, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na 155 öğrenci yerleşerek toplamda 6 bin 139 öğrencinin öğrenim görme imkanına kavuşacağını kaydetti.

Açılan ilave bölümler sayesinde çok sayıda öğrencinin kayıt yaptırma imkanı bulacağını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, şöyle konuştu:

''Öğrencilerin kayıt sırasında rahat etmesi için gerekli tedbirleri biz idare olarak aldık. Çok şükür büyük sıkıntılarla karşılaşmadık. Karşılaşılabilecek ufak, tefek sıkıntıları da arkadaşlarımız hızlı bir şekilde çözüyor. Bizim için öğrenci memnuniyeti fevkalade önemli. Üniversitemizle yeni tanışan ebeveynler ve öğrencilere verdiğimiz intiba bakımından da çok önemli. Bu yıl 11 yeni program açıldı. Bu programlara yeni öğrenciler aldık. Kayıtlar sonrasında, kayıt yaptırmayanlar dikkate alınarak ek kontenjan safhası yapılacak. Üniversitemizde açtığımız yeni bölümler itibariyle baktığımızda hakikaten biz önemli bir atılım yaptık. 11 yeni programla yeni öğrenci alıyoruz. Üniversitemizin büyümesi açısından da fevkalade önemlidir.''

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA