Altın Koza Gezici Sinema Tır'ı İğdır’da

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği ve 38 ilde 61 noktada etkinlik yapmayı hedefleyen Altın Koza Gezici Sineme TIR’ı Iğdırlı sinemaseverlerle buluştu.

Altın Koza Gezici Sinema Tır'ı İğdır’da
19. Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda ‘Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda’ sloganıyla yola çıkan gezici TIR, Iğdır'da vatandaşlarla buluştu. Tansu Çiller Caddesi’nde düzenlenen etkinliğe katılan çok sayıda vatandaş açık havada film izleme keyfi yaşadı. Program öncesi bir açıklama yapan Altın Koza Gezici Sinema TIR'ı Koordinatörü Adem Akgüloğlu, kendilerinin sanata ve sanatçıya hizmet için yola çıktıklarını, bu programdaki temel amaçlarını gittikleri yerlerde festival havasında bir program tertiplemek olduğunu söyledi.

Bu anlamda gittikleri her yerde beklentilerinin üstünde bir ilgi ile karşılaştıklarının ifade eden Akgüloğlu, “Bugün Iğdır’da 51. noktadayız. Adana Altın Koza Film Festivali ekibi olarak 61 nokta, 38 il ve ilçede etkinlik yapmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamada dün Kars Sarıkamış’taydık, bugün burada, yarın ise Van’ın Erciş ilçesinde olacağız. 14 bin 500 kilometre yol kat ederek ulaşacağız hedefimize. 60. günün sonunda 17 Eylül'de Altın Koza Film Festivali'nde sanatçılarla buluşturacağız” dedi.

Programa yoğunun ilgi gösteren Iğdırlı vatandaşlar ise; böylesi bir etkinliğin Iğdır’da da yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Adana Altın Koza Gezici Sinema TIR'ı ekibine, bu programı tertipleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.

Programda; İsa Yıldız’ın yönetmenliğini yaptığı Bora Akkaş, Ahmet Kural, Füsun Demirel, Ahmet Uğurlu, Tuna Orhan, İştar Gökseven, Oğuz Tunç, Zeki Göksel Yıldırım, Serhan Toksoy, Emre Budak, Can Hacıkadiroğlu, Bekir Çiçekdemir ve Kamuran İnselel’in rol aldığı ‘Memleket Meselesi’ adlı filmi izlettirildi .
Kaynak: İHA