Patlamada Şehit Olan Onbaşı Burak Kaplan'ın Ailesinin Acı Haber Üzerine Afyonkarahisar'a Gittikleri Belirtildi

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan onbaşı Burak Kaplan'ın ailesinin acı haber üzerine Afyonkarahisar'a gittikleri belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki patlamada şehit olan Burak Kaplan'ın annesi Hanife, babası Mustafa ve kardeşi Betül Kaplan'ın, patlama haberini alınca Afyonkarahisar'a gittikleri öğrenildi.

Şehidin yaşadığı Çorum'un Fatih Caddesi Ahçılar Sokakta'ki binaya Türk bayrağı asıldığı, komşularının da üzgün oldukları gözlendi.

Şehidin komşularından Arif Küçük, AA muhabirine, haberi televizyonlardan öğrendiklerini söyledi.

Haberi duymasının ardından aileyi telefonla aradığını ifade eden Küçük, ''Afyonkarahisar'a giden anne ve babasını aradım. Annesi telefonda Burak'ın, şehit olduğunu söyledi.

Burak, adam gibi adamdı. Efendi bir çocuktu. Beni Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü aramıştı. Askerliğinin bitmesine 86 gün kaldığını söylemişti. Bu gelen acı haber bizleri derinden üzdü'' dedi.

Bu arada, Çorum'un bir diğer şehidi er Bayram Uluer'in ailesinin Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

Uğurludağ ilçesine bağlı Üçdam köyü nüfusuna kayıtlı şehit erin ailesinin, çocuklarının cenazesini köy mezarlığında defnetmek istediği bildirildi.

Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, ailenin talebi üzerine ilgililere gerekli çalışmaların yapılması yönünde talimatın verildiğini ve köy mezarlığındaki hazırlıkların yapıldığını kaydetti.

Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA