Türk Sigorta Sektörü İlk 6 Ayda Yüzde 12’nin Üstünde Büyüdü

Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), sigorta sektörünün 2012 yılına dair 6 ayın rakamlarını açıkladı.

Türk Sigorta Sektörü İlk 6 Ayda Yüzde 12’nin Üstünde Büyüdü
TSRŞB Başkanı Mustafa Su, sektörün 2012 yılında beklenen istikrarı yakalayarak poliçe üretiminde toplamda yüzde 12’nin üstünde bir büyüme gösterdiğini vurguladı.

Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği, Ocak-Haziran 2012 dönemine ait sigorta sektörünün 6 aylık verilerini 4 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen bir basın toplantısı ile duyuruldu. TSRŞB Başkanı Mustafa Su’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda TSRŞB çatısı altına giren Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve bu değişiklik dolayısıyla Birliğin yeni yapılanması hakkında da bilgi verilerek yeni yasa kapsamındaki değişiklikler aktarıldı.

Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında sektörün 2012 yılında beklenen istikrarı yakalayarak poliçe üretiminde toplamda yüzde 12’nin üstünde bir büyüme gösterdiğini vurgulayan Su, “Hayat dışı sigortaları yüzde 12,20 artarken, hayat branşında poliçe üretimi geçen yıla oranla yüzde 11,97’lik bir büyüme gösterdi. Geçen yıla oranla toplam poliçe üretiminde yüzde 41,17’lik bir büyüme gösteren sağlık sigortaları branşı ise diğer branşlar arasında poliçe üretimi artışında en ön sırada yer aldı” dedi.

Sigorta sektörünü primler açısından da değerlendiren Su, hayat sigortaları branşında geçen yıla oranla bir düşüş yaşandığını belirterek, “Hayat dışı rakamlarına baktığımızda primlerde yüzde 17’lik bir büyüme görülüyor. Genel toplamda ise primlerin yüzde 12,8 oranında arttığını görüyoruz” diye konuştu.

BES İLE BİRLİK YAPILANMASINDA YENİ BİR SÜREÇ BAŞLADI TSRŞB Başkanı Mustafa Su, Sigortacılık Kanunu ile ilgili değişiklik taslağının yürürlüğe girmesiyle sigorta şirketleri ve emeklilik şirketlerinin aynı meslek örgütü içerisinde birlikte hareket etmelerinin sağlandığını açıkladı.

TSRŞB’nin çatısı altına giren BES’le beraber Birliğin yapılanmasında da yeni bir sürecin başladığını vurgulayan Su, bu birleşmenin sektöre sinerji getireceğini belirtti.

Toplantıda Ocak-Haziran 2012 dönemine ait BES rakamlarını da değerlendiren Su, “Bu yılın ilk altı ayında yakaladığımız yüzde 14,6’lık büyüme ile 2 milyon 845 bin katılımcı sayısına ve 17 milyar’ı aşkın bir fon büyüklüğüne ulaştık. 2012’nin ikinci yarısında BES yasasının yürürlüğe girmesinin de etkisiyle, bu rakamların çok daha üstüne çıkacağımızı öngörüyoruz” dedi.

YENİ YÖNETİM KURULU 20 EYLÜL’DE SEÇİLECEK TSRŞB’de 20 Eylül 2012 tarihinde düzenlenecek yeni seçimin ardından, iki yıllığına seçilecek olan yeni Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Birlik Başkanı olacak. Yeni Yönetim Kurulu ise Birlik Başkanı, Hayat Dışı Yönetim Komitesi Başkanı, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi Başkanı ve her iki komitece seçilen birer komite üyesi olmak üzere toplam 5 kişiden oluşacak.

Birliğin çatısı altına giren emeklilik şirketleri ile faaliyet kapsamı genişleyen Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği unvanı da, Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSREŞB) olarak değiştirildi .
Kaynak: İHA