Sigorta Sektörü, Poliçe Üretiminde Yüzde 12 Büyüdü

Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), sigorta sektörünün ilk 6 aya ait verilerini açıkladı.

Bu dönemde sektör, geçen senenin aynı dönemine oranla poliçe üretiminde yüzde 12 büyüdü.

İlk 6 ayda hayat dışı sigortalar yüzde 12,20 artarken, hayat branşında poliçe üretimi yüzde 11,97 büyüdü. Sağlık sigortaları branşı ise geçen seneye oranla toplam poliçe üretiminde yüzde 41,17 büyüme elde etti.

Basın toplantısı ile verileri aktaran TSRŞB Başkanı Mustafa Su, kara araçlarının kaskosunda yüzde 20 artış olduğunu bildirdi. Mustafa Su, “Bu yılın ilk yarısında yakaladığımız yüzde 14,6 büyüme ile 2 milyon 845 bin katılımcı sayısına ve 17 milyarı aşkın bir fon büyüklüğüne ulaştık. 2012’nin ikinci yarısında Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesinin de etkisiyle, bu rakamların çok daha üstüne çıkacağımızı öngörüyoruz.” dedi.

Su, sektörü ekonomide 16.sıraya getirecek eylem planları olduğunu duyurdu.
İlk yarıda reel bir büyümenin olduğunu vurgulayan TSRŞB Genel Sekreteri Erman Tuncay ise bu büyümenin karlılığa yansımadığının altını çizdi.

YENİ YÖNETİM KURULU 20 EYLÜL’DE SEÇİLECEK
TSRŞB’de 20 Eylül 2012 tarihinde yapılacak yeni seçimin ardından 2 seneliğine seçilecek olan yeni Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Birlik Başkanı olacak. Yeni Yönetim Kurulu ise Birlik Başkanı, Hayat Dışı Yönetim Komitesi Başkanı, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi Başkanı ve her iki komitece seçilen birer komite üyesi olmak üzere toplam 5 kişiden oluşacak. Öte yandan BES’e bağlı olarak faaliyet kapsamı genişleyen Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin unvanı Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSRBŞ) olarak değiştirildi .