Ak Parti'li Türkoğlu: Suriye Meselesi Bütün Siyasi Mülahazaların Üzerindedir

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “Suriye meselesi bütün siyasi mülahazaların üzerinde; hem ulusal çıkarlarımız bağlamında hem de insani değerler ölçüsünde irdelenmesi gereken hassas bir konudur.

Ak Parti'li Türkoğlu: Suriye Meselesi Bütün Siyasi Mülahazaların Üzerindedir
” dedi.

Türkoğlu, yerel seçimlerin startını verdiği Dörtyol'da, AK Parti Dörtyol İlçe Yönetim Kurulu ve AK Parti Dörtyol Gençlik Kolları ile iki ayrı toplantı gerçekleştirdi. Türkoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıların ana gündem maddeleri; yaklaşan mahalli seçimler, Suriye ve PKK meselesi oldu. Mahalli seçimlerin 2014'te gerçekleştirileceğini ancak muhtemel bir değişiklikle öne de alınabileceğini ifade eden Türkoğlu. "Biz yarın seçim varmış gibi il yönetimimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ile birlikte yekvücut çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hizmetlerle adeta şantiyeye dönen Hatay'ımızda merkezin olanakları ile yerelin imkanlarını buluşturup, hizmetleri halka daha etkin sunabilmenin yol haritalarını mahalli seçimlerle belirginleştirmiş olacağız." dedi.

Suriye de yaşanan insanlık dramına da değinen Türkoğlu şunları söyledi: " Suriye'deki zulme karşı çıkmak, Esed diktatörlüğünün ileri sürdüğü gibi Suriye'nin 'içişlerine karışmak' değildir. Herhangi bir ülkedeki zulme karşı çıkmak, insanlık değerlerini paylaşan bütün devletlerin müşterek meselesidir ve Türkiye'nin Suriye'de işlenen bu insanlık dramının son bulması için gösterdiği gayret, bu değerlere bağlılığının bir gereğidir." Apaydın kampı ile ilgili iddialara da yanıt veren Türkoğlu, "Mülteci kamplarında geride vatanlarını, mallarını bırakmış, gözleri önünde kurşunlara dizilmiş evlatlarının acısını sinesinde taşıyan insanlar var. Savaşın acımasızlığını iliklerine kadar hisseden ve psikolojileri alt-üst olmuş mültecilerin kamplarına milletvekillerinin yapacağı olası bir ziyaretin taşıdığı riskler göz önünde bulundurulursa, hükümetin bu yönde aldığı tedbirlerin yerinde olduğu görülecektir. Mülteci kamplarına hâlihazırda bütün basın mensupları girebilmektedir. Lakin güvenlik gerekçeleri dolayısıyla, kendi güvenliklerinden kaygı duyulan kişilerin bulunduğu özel kamplarda belli uygulamaların, kuralların olması uluslararası mevzuatın ve mülteci hukukunun gereğidir. Yine de tartışmaların önünü kesme adına; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da belirttiği gibi TBMM Başkanlığı, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Apaydın Kampı'nda incelemelerde bulunmasına olur vermiştir." şeklinde konuştu.

Türkoğlu, "Bazı CHP'li vekillerin PKK'ya kol kanat geren, terör örgütünü Türkiye'ye karşı kullanan ve besleyen Esed rejiminin iddialarından farksız izahları, bu iki tarafın hangi müşterek dünya görüşünde birleştiği sorusunu da akla getirmektedir." ifadelerini kullandı .