Kutlamalar Kapsamında Geleneksel At Yarışı Düzenlendi

Abhazya Zafer Bayramı, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Abhazya'nın 30 Eylül 1993'te Gürcistan'dan ayrılarak bağımsızlığına kavuşmasının 19. yıl dönümünde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Abhazyalıların Akyazı Akbalık Köyü'nde düzenlediği etkinliklerde, geleneksel Kafkas At Yarışı düzenlendi.

Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikler, halk oyunları ve havai fişek gösterileriyle başladı.

Daha sonra çeşitli kategorilerde yapılan at yarışlarıyla devam eden kutlamalarda, yarışların İngiliz Atları Sürat kategorisinde, Gazanfer Yavuz'un atı ''Prodotör'' birinci olurken, Mehmet Yeşiloğlu'nun atı ''Almodovar'' ikinci ve Hüsamettin Kopal'ın atı ''Dila'' isimli atı 3. oldu.

Arap Atları A kategorisinde ise Cemil Taner'in ''Büyülü Göl'' isimli atı birinci, Hasan Yıldız'ın atı ''Çoşkuner'' ikinci ve Ali Hikmet Özizci'nin ''Tüzünsoy'' isimli atı üçüncülüğü elde etti. Arap Atları B kategorisinde de Fatih Pir'in atı ''Dörtnala'' birinci, Ali Arabacı'nın ''Boğaçhan'' adlı atı ikinci, Enis Badışoğlu'nun ''Tango'' isimli atı da üçüncü oldu.

Yerel Köylü Atları kategorisinde ise Cengiz Yaman'ın atı ''Selçukhan'7 birinci, Celal Araç'ın atı ''Urfa Güzeli'' ikinci, Erdal Araç'ın ''Tabanca'' adlı atı üçüncü olmayı başardı.

Dereceye giren yarışmacılar, ödüllerini Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata'dan aldı.

Muhabir: Sezai Yolcuoğlu / Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA