Uncular Köyünün İçme Suyu Sorunu Çözüme Kavuştu

Kahramanmaraş'ın Elbistan’a bağlı Uncular Köyü’nde uzun zamandan beri yaşanan ve kronikleşen içme suyu sorunu, yapılan özel bir proje ile çözüme kavuştu.

Uncular Köyünün İçme Suyu Sorunu Çözüme Kavuştu
Uncular ve bağlı 4 mezrada musluklardan su akmaya başladı.

Elbistan İl Genel Meclis Üyeleri Ali Demir, Ahmet Göçer, Sırrı Demir ve Hüseyin Tanrıverdi, içme suyu sorununun çözümü için büyük gayret sarf edildiğini belirterek, yaptıkları ortak açıklamada, şunları söylediler: “Uncular Köyü’nde kronik içme suyu sorunu vardı. Uzun süre çözülemiyordu. Büyük bir projenin yapılması gerekiyordu. Köy halkı su ihtiyacını tankerlerle gideriyordu. Uncular Köyü’nde, Armutsuyu, Körpınar, Şuul ve Akkaya mezralarının su sorunu çözüme kavuştu. Projeye esas olan su, Hıdıreller kaynağından getirildi.

150 ve 50 tonluk iki ayrı depo inşa edildi. Terfi hattının yüksekliği 208 metre ve terfi hattı için 2 bin metre kayalık arazide kanal kazımı yapıldı. Böylece 4 mezranın içme suyu sorunu çözülmüş oldu. Hıdırellez kaynağından motopompla suyu terfi edebilmek için, elektrik hattı çekildi, bir trafo bırakıldı. Projede köyde yangın anında müdahale edilmesi için, belli noktalara yangın vanası bırakıldı.” Geçici kabul aşamasında olan projede 1 haftadır evlere su verilmeye başlandığını belirten İl genel Meclis Üyeleri, projenin 439 bin TL’ye mal olduğunu kaydettiler. İGM Üyeleri, “Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen, Genel Sekreterimiz sayın Servet Güngör, Elbistan Kaymakamımız sayın Metin Maytalman ve yatırım programına alınmasında emeği geçen Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dediler .
Kaynak: İHA