Göçerler Karacadağ'da Bir Araya Geldi

Güneydoğum Derneği öncülüğünde göçerlerin sorunları Siverek Karacadağ Kayak Merkezi’nde tartışıldı.

Göçerler Karacadağ'da Bir Araya Geldi
Güneydoğum Derneği tarafından Karacadağ Kayak Merkezi’nde, göçerlerin sorunlarının tartışıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Şanlıurfa AK Parti Milletvekili M. Kasım Gülpınar, AK Parti 22. dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka, Karacadağ Türkmen Derneği Başkanı Nusret Kaya, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Mehmet Ali Çullu, Afyon ve Adana’dan Yörük dernek başkanları ve temsilcileri katıldı.

Kıl çadırda düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili M. Kasım Gülpınar, göçerlerin sorunlarını dile getirdiğinden dolayı Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka’ya teşekür etti. Gülpınar, Karacadağ’ın bölgenin en geri kalmış bölgesi olduğunun altını çizerek, göçerlerin daha önce gündeme gelen yol sorunlarının çözüldüğünü diğer problemlerinin ise giderilmeye çalışıldığını belirtti.

Göçerlerin sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin daha önce bir dosya hazırlayarak ilgili bakanlıklara gönderdiklerini ifade eden Düneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka ise, söz konusu sorunların bir an önce giderilmesini istedi. Toplantıya Afyon’dan katılan bazı göçerler, göçerlerin sorunlarının Türkiye’nin her yerinde benzer özellikler gösterdiğine dikkat çekerek, göçerler arasında kooperatifleşmeye önem verilmesini, kooperatifler aracılığıyla et ve süt ürünlerinin pazarlanmasını talep ettiler. Konuşmaların ardından katılımcılar, çocuklara oyuncak dağıttı, programa davet edilen diş doktoru Fulya Sağlık da göçerleri diş taramasından geçirdi. Bu arada etkinlikte yapılması programlanan, kaval çalma, koyun sağma ve yemek yapma yarışmaları ise şiddetli yağmur ve dolu yağışı nedeniyle iptal edildi .
Kaynak: İHA