Diyarbakır Barosu’ndan Adli Yıl Açıklaması

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, yeni adli yılın başlaması nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında, “Her ölümün içimizi acıttığı, bizi eksilttiği muhakkak.

Diyarbakır Barosu’ndan Adli Yıl Açıklaması
Ancak artık sorunlarımızı çatışarak çözemeyeceğimiz anlaşılmalıdır. Her ölüm, bizi birbirimizden uzaklaştırmakta, çatışmanın, ölümün sıradanlaşması herkesi kendi ölüsüne ağladığı, ölümlerin istatistiki hesabını tutmaya ittiği günlerden geçmekteyiz. Herkesin yeniden düşünmesi lazım” dedi.

Aktar, yeni adli yılın başlaması nedeniyle basın mensuplarıyla Diyarbakır Adliyesi’nde bir araya geldi. Yeni adli yıla acı ve ölüm haberleriyle girdiklerini belirten Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, Kürt sorununun konuşularak çözülmesi gerektiğini söyledi.

Aktar, “Her ölümün içimizi acıttığı, bizi eksilttiği muhakkak. Ancak artık sorunlarımızı çatışarak çözemeyeceğimiz anlaşılmalıdır. Her ölüm; bizi birbirimizden uzaklaştırmakta, çatışmanın, ölümün sıradanlaşması herkesi kendi ölüsüne ağladığı, ölümlerin istatistiki hesabını tutmaya ittiği günlerden geçmekteyiz. Herkesin yeniden düşünmesi lazım" diye konuştu.

Kendilerini haksızlığa adil yargılanmanın ihlaline sessiz kalmaya ve itaat etmeye zorlayan ve sürekli bir pratik haline gelen tutuma karşı duracaklarını ifade eden Aktar, “İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlık ve tarafsızlığı, eksiksiz bir demokrasinin yerleştirilmesi konularında Diyarbakır Barosu olarak, dün olduğu gibi bugünde kararlılıkla mücadele edeceğimizi ve bu tür uygulamalara sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz. Diyarbakır Barosu, meslektaşlarının, toplumun, hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaya, adalet arayışının sesi ve aracı olmaya devam edecektir. Yeni adli yılın hukukun egemen olduğu, insan haklarına saygı ve adil yargılanma hakkının gerçekleştiği toplumun adalete olan inancının güçlendiği bir yıl olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA