Makedonya Gostivar Belediyesi İle Bor Belediyesi Kardeşliğinin Temeli Atıldı

Makedonya Cumhuriyeti Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani, kardeş şehir projesi kapsamında Niğde'nin Bor ilçesini ziyaret etti.

Makedonya Gostivar Belediyesi İle Bor Belediyesi Kardeşliğinin Temeli Atıldı
Osmani, "Burada kendimi Gostivar’daymışım gibi rahat ve huzurlu hissediyorum. Siz de Gostivar’a geldiğiniz, gördüğünüz zaman kendinizi Bor’daymışsınız gibi hissedeceksiniz." dedi.

Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Kaymakamı Muammer Balcı’yı makamında ziyaret etti. Kardeş Proje hakkında bilgi veren Başkan Erat, “Bu proje kapsamında Gostivar Belediye Başkanımız Sayın Rufi Osmani ilçemizi ziyaret ederek daha yakından tanımak istediler. Biz de kendilerini misafir ediyoruz, önümüzdeki günlerde biz de ilçemizden bir heyetle Gostivar şehrine giderek orada incelemelerde bulunacağız. Bizim Gostivar şehrini tercih etmemizde en büyük etken, şehrin büyük bir kısmının Müslüman olması, Türklerin yaşaması ve ilçemizde de yaşayan göçmen vatandaşlarımızın olması oldu. İnşallah ilçemiz ve Gostivar için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

"KENDİMİ GOSTİVAR’DAYMIŞIM GİBİ RAHAT VE HUZURLU HİSSEDİYORUM"

Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani de burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Prof. Osmani, "Burada kendimi Gostivar’daymışım gibi rahat ve huzurlu hissediyorum. Siz de Gostivar’a geldiğiniz, gördüğünüz zaman kendinizi Bor’daymışsınız gibi hissedeceksiniz. Belediyemiz, 100 kişiye hizmet vermektedir. Bütçemiz 15 milyon Euro. Borcu olan bir belediyeyiz. Bir takım sıkıntılar içinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Bizim orada tarım ve hayvancılık konusunda oldukça uygun imkanlar bulunmaktadır. Kardeşlik projesi içerisinde buradan Gostivar'da yatırım yapmak isteyen kişilere gerekli kolaylıkları yapacağız. Özellikle ham deri konusunda yatırım olabilir." şeklinde konuştu.

Daha sonra, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani’ye şehrin anahtarını hediye etti. Bor ziyaretinde yoğun bir program gerçekleştiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani, ayrıca, Bor Balkan Türkleri Derneği üyeleri ile Bor Paşa Camii çay bahçesinde bir araya geldi.

BOR-GOSTİVAR KARDEŞLİK PARKI

Balkan Türkleri Derneği ile yapılan toplantının ardından, Bor-Gostivar Kardeşlik Parkı olarak düzenlenen Şelale Park'ta kardeşlik nişanesi ve parkın açılışı yapıldı. Açılışa, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Konaklı Belediye Başkanı Feridun Bilge ve vatandaşlar katıldı.

Bor Şelale Park'ın ismi Bor-Gostivar Kardeşlik Parkı olarak değiştirildi. Osmani, ziyaretlerinin ardından Bor ilçesinden ayrıldı.