Amerikalı Heyet Vali Oğuz’u Ziyaret Etti

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Girişimci-Sanayici ve İşadamları Derneğinin davetlisi olarak Isparta’ya gelen Florida Eyalet Senatörleri Anizere Flores ve Rene Garcia, Latin Amerika Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Rafael Calleja ve Amerikan Dışişleri Bakanlığına bağlı Dünya Uluslararası İlişkiler Konseyi Florida Başkanı Max Steward’dan oluşan Amerikan heyeti Isparta Valisi Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Amerikalı Heyet Vali Oğuz’u Ziyaret Etti
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Dikmen, Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı ve Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Amerikan heyetine Isparta’nın doğal zenginliklerini anlatan Vali Memduh Oğuz, karşılıklı olarak ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak olan her somut adımda vilayet olarak üzerine düşen görevleri yapacaklarını ifade etti.

Vali Oğuz, "Isparta dünya gül yağının yüzde 65’nin üretildiği bir yer. Bununla birlikte modern tarım uygulamalarının yapıldığı ve bunun karşılığında yılda 650 bin ton elma, 21 ton kiraz ve 17 bin 500 ton kayısı üretilen bir yer. Türkiye’nin 4'üncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü burada. Bununla birlikte Isparta inanç merkezi bakımından da çok önemli bir yer. İlk Hıristiyan vaazının Sempol tarafından burada verilmesi, Osmanlı ve Selçuk dönemine ait çok önemli eserlerin bulunması ve o dönemde Isparta’da 2 üniversitenin kurulmuş olması Isparta’nın önemini ön plana çıkarmaktadır” dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Oğuz’a Florida Eyalet Bayrağı takdim edildi .
Kaynak: İHA