Türkiye'nin İlk Kapalı Eklem Ameliyatı Eskişehir'de Yapıldı

Eskişehir'de özel bir klinikte, hastanın bel ve kasık bölgesindeki ağrılara son veren eklem ameliyatı, Türkiye'de ilk kez kapalı (laparoskopik) yöntemle gerçekleştirildi.

Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'ndeki ameliyatla Sacide Dokuzbay adlı hasta sağlığına kavuştu. Yaklaşık 6 yıl önce geçirdiği bel ameliyatının ardından leğen kemiğinde kireçlenme ve buna bağlı çektiği ağrılar yüzünden günlük işlerini yapamaz hale gelen Sacide Dokuzbay (43), egzersiz ve antibiyotik tedavisinden bir Sonuç alamadı.

Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nden Op.Dr. Mehmet Taşkoparan’a muayene olan hastaya 'sakroiliak eklem artozu' teşhisi konuldu. Hastanın ağrılarının minimal invazif sakroiliak eklem ameliyatı ile giderilebileceğini belirten Op. Dr. Taşkoparan, gerçekleştirdiği kapalı yöntem (laparoskopik) minimal invazif sakroiliak eklem ameliyatı ile hastanın legen kemiğine 3 implant yerleştirdi.

Başarılı bir şekilde tamamlanan işlemin Türkiye’nin ilk 'minimal invazif sakroiliak' eklem ameliyatı olduğu belirtildi. Yaptığı açıklama ile ameliyatı değerlendiren Dr. Taşkoparan, “Hastalığın teşhisini yapabilmek için uyarıcı testler yaptık. Açık cerrahi ameliyatın dahi çok zor geçtiği bu tip bir hastalığı kapalı cerrahi ile minimal invazif olarak yapabilmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. Hastamızın durumu gayet iyi, ameliyat ağrıları dışında başka bir ağrısı kalmadı.” şeklinde konuştu.

Taşkoparan, bel fıtığı ameliyatı olan fakat ağrıları geçmeyen hastaların mutlaka sakroiliak eklem artozu hastalığını da akıllarda bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Ameliyatla sağlığına kavuşan Sacide Dokuzbay ise “Yıllardır ağrı ile yaşıyordum. Ağrılarıma Son verdiği için Dr. Mehmet Bey’e çok teşekkür ediyorum.” dedi .