Küre MYO'nda Bina ve Yurt Hazırlıkları Tamamlandı

Kastamonu’nun Küre ilçesinde yapımına başlanan Meslek Yüksekokuluyla ilgili bina ve yurt çalışmaları tamamlandı.

Küre MYO'nda Bina ve Yurt Hazırlıkları Tamamlandı
Kastamonu Üniversitesi Küre Meslek Yüksekokulu adı altında başlatılan çalışmalarda mülkiyeti Küre Belediyesine ait 842 metrekare arsa üzerinde 450 metrekare kullanılabilir alana sahip idare bina kuruldu. 11 bin 28 metrekare arazi ve 34 bin 996 metrekare eğimli arazi de kamulaştırılarak Meslek Yüksekokuluna devredilecek. Küre Meslek Yüksekokulunda bir adet müdür odası, iki adet müdür yardımcısı odası, iki adet bölüm başkanı, dokuz adet öğretim görevlisi odası, bir adet sekreter odası, üç adet büro, altı adet sınıf, bir adet laboratuar ve yemekhane olarak yapıldı.

Kastamonu Üniversitesi Küre Meslek Yüksekokulu, 2011’in Haziran ayında kurucu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Öğreten’in atanması ile açıldı. Küre Meslek Yüksekokulu’nda Kastamonu Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilip Yüksek Öğretim Kurulunca onaylanan İş Makineleri Operatörlüğü, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Posta Hizmetleri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Yerel Yönetimler ve Eczane Hizmetleri programlarının açılmasına izin verildi.

Küre Meslek Yüksekokulu, 30 kız ve 30 erkek olmak üzere 60 öğrenci kapasiteli olup, ayrıca kentte faaliyet gösterin özel yurt ve pansiyonlar da bulunuyor .
Kaynak: İHA