Kocasinan'a Çevre Düzenleme İçin Teşekkür Plaketi

Yeni Pervane Mahallesi'ne Ahmet Karaca tarafından yaptırılan Kur'an Kursu Hizmet Binası'nın açılışında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, eğitimin hayatı düzenleyen önemli unsur olması nedeniyle eğitim hizmetlerini desteklediklerini söyledi.

Törene İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sivritaş ve çok sayıda bayan davetli katıldı.

Okul, Kur'an Kursu ve camilerin yapımlarının arka planında yoğun gayret olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, ''Hanım kardeşlerimin fedakarlık yaparak bu tesislerden istifade etmesini istiyorum. Hayır kurumu yaptıranın arkasından kullananlar 'hayır duası' eder'' dedi.

Camilerin dünyanın en güzel yapısı olmasını istediklerini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, ''Yaklaşık 20 yıldır belediye başkanlığı yaptığımız süreçte samimi çalışarak camilerin etrafıyla birlikte bahçelerini tanzim ettik. Camilerin dernek ve cemaati bahçenin düzenlenmesinden rahatsız oldu. Cami etrafındaki, duvar, demir çit, mazı, tel örgü gibi engellerle adeta camiye girmeyin diyordu. İnsanlara anlatıp, razı ederek bir dönüşüm başlattık. Etrafı park bahçe olmayan cami kalmadı. Biz çocuklar cami bahçesinde oynasın, hanımlar, emekliler, yaşlılar burada dinlensin, sohbet etsin istiyoruz. Tarihte hayatımızın merkezi camidir. Cami görevlilerini de o mahalde oturup insanlarla sürekli birlikte olsun diye müftülük ve hayırseverleri bir araya getirip lojmanlara kavuşturduk'' dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Kur'an okuyanları en hayırlı olarak değerlendirdiğinin altını çizen Müftü Maraşlıgil, ''O'nun için çok güzel bir açılıştayız. Çeşitli amaçlarla okuduğumuz Kur'an'ın içeriğini ve ne anlattığını öğreten kapıyı aralayamadık. Mesajlarını anlayabilsek batının sunduğu pek çok şeyin Kur'an kaynaklı olduğunu keşfederiz'' diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Zeki Karaca'da ''4 ay önce arsamız bile yoktu. Bekir Başkanım derhal dedi ve halletti. Bizde 3 ayda yaptık. Başkanım hemen çevresini park yaptı, düzenledi böyle güzel hale getirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' şeklinde duygularını dile getirdi.

Ardından emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edilerek açılış kurdelesi kesilip bina gezildi.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA