Güngör Yatırımları İnceledi

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör, Elbistan, Nurhak ve Ekinözü’nde yapılan yatırımları inceleyerek, ilgililerden bilgi aldı.

Güngör Yatırımları İnceledi
Elbistan’da yapılan yatırımları tek tek gezen Güngör, İstiklal İlköğretim Okulu, Kızılcaoba Mahallesinde yer alan anaokulu ve yeni kaymakamlık lojmanı inşaatlarını inceleyerek, son çalışmalar hakkında Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman’dan bilgi aldı.

İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Ergün Ülger ve Yol ve Ulaşım Müdürü Yavuz Dokumacı ile birlikte Elbistan’da yapılan yatırımları inceleyen Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Servet Güngör, ziyaret sonrası bir değerlendirme yaptı.

Güngör, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta Sayın Valimiz gelmişti ve İl Özel İdare olarak bizim de gelmemiz gerekiyor. Bugün Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerimizdeki kamu yatırımlarını takip ediyoruz. Daha önce ihalesini yaptığımız iş ve işlemlerin ne aşamada olduğunu görüyoruz. Bundan önce Nurhak’taydık. Nurhak’ta geçtiğimiz yıl ihale ettiğimiz kapalı spor salonu inşaatımız vardı ve inşaatın tamamlanmaya yakın hale geldiğini gördük. İnşallah 20 Ekim tarihi itibariyle onu bize teslim edecekler. Yine Elbistan’da geçtiğimiz yıl yatırım programına alınan 8 derslikli bir okulumuz var. Onun inşaatını da görme fırsatımız oldu. Onun bir-iki ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz.” Güngör, “Elbistan’da da bu yıl içerisinde bizim yatırım programımız içinde olan İstiklal ilköğretim Okulumuz var. İstiklal İlköğretim Okulumuz hakikaten gelişme bölgesi içerisinde olduğu için çok metruk halde olan eski bir binalar silsilesiydi, onları yıktık. Şimdi güzel bir proje uyguluyoruz, 24 derslikli. Proje kapsamında inşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılında çocuklarımız güzel, ferah ortamda eğitim alacaklar. Kızılcaoba Anaokulu yine bu sene bizim yatırım programımıza girmişti. 5 derslikli olan anaokulu inşaatımızda inşallah önümüzdeki şubat ayı döneminde kullanabileceğiz diye düşünüyoruz. Bizim bu bölgede geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanlığı yatırım programından yaptığımız Elbistan Kaymakamlık Lojmanımız var, onun da son aşamasına geldik. Yine onun çevre düzenlemesini İl Özel İdaresi olarak biz yapıyoruz. Ek bütçeyle il genel meclisi üyelerimizin de onayıyla Karamağara’ya 4 derslik, Karahüyük Köyüne de 8 derslikli okul yapılacak.

Karamağara’nın ihalesi yapılırken, Karahüyük’ün ihalesi için de iş ve işlemler yapıldı. Önümüzdeki günlerde Elbistan ilçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği tarafından da ihalesi gerçekleştirilecek. Yol anlamında da Sultankorusu Köyleri’ndeki sıkıntılı olan Höplek grup yolumuz vardı. Yaklaşık 2-2,5 kilometrelik bir mesafe. Şimdi onunla ilgili olarak arkadaşlarımız esaslı bir çalışma yapıyorlar. İl Özel İdaresi olarak farklı bir sistemle, kiralama yöntemiyle yaptık. O çalışmaları yerinde görüyoruz. Onun haricinde ek bütçeden Karamağara Köyü’nde yaptırmış olduğumuz 4 derslikli bir ilköğretim okulumuz var. İhalesini sağ olsunlar Sayın İlçe Kaymakamımız yaptılar. Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak, parasını İl Özel idaresi olarak biz gönderiyoruz. Onun inşaatını da görme fırsatımız olacak. Bizim amacımız, İl Özel İdaresi bütçesinden hem kendimiz ihale ettiğimiz hem de kaymakamlıklarımızın ihale etmiş olduğu işleri arkadaşlarımızla takip ederek bir an önce faaliyete geçmiş olmalarını sağlamak. Tabi burada emeği geçen insanlar var. Bizler kamu görevlisi olarak bu işin uygulayıcısı noktasındayız. Bu programların önemli bir kısmı Kahramanmaraş İl Genel Meclisi’nden geçiyor, meclis başkanımızın şahsında il genel meclisi üyelerimizin hepsine çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten özellikle eğitime çok büyük önem veriyorlar, eğitim yatırımlarına çok büyük destek veriyorlar. Onun haricinde diğer işlerle ilgili kendilerinin çok büyük destekleri var uyguladığımız projelerle ilgili. Yine Sayın Valimizin bu programların yapılmasında yönlendirilmesinde çok büyük emeği var, onlara da şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah ilimizdeki, ilçelerimizdeki tüm kamu yatırımlarını öngörüldüğü zaman içerisinde tamamlar hizmete sunarız. Bu da bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı olur. 2013 yılında eğitimle ilgili yatırımlar için bir kaynak ayırdık ve bu yatırımların ilçeler bazında programını milli eğitimle birlikte yapacağız. Ama biz ilimizde sorunlu olan tüm okulları kısa sürede onarmayı düşünüyoruz. Diğer köylerimize yönelik olarak yaptığımız, yol, su, kanalizasyon gibi hizmetlerin programlamasını kaymakamlarımız başkanlığında il genel meclis üyelerimiz birlikte bizim verdiğimiz bütçe doğrultusunda yapıyorlar. Kasım Ayı’nda bizim 20 günlük bir bütçe maratonumuz var, o toplantı sırasında da tüm bunlar görüşülerek karara bağlanacak” diye konuştu.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Servet Güngör ve beraberindeki heyet, Elbistan’da yapmış olduğu incelemelerin ardından Ekinözü’ne hareket ettiler .
Kaynak: İHA