Bolu’da Sağlık Kurumları Bakıma Alındı

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, il ve ilçelerdeki sağlık kurumlarının fiziki şartların iyileştirilmesi için, eski binaların onarımı ve yeni bina yapımında hızlı gelişmeler yaşandığını belirterek, “Gerek Bolu merkezde, gerekse ilçelerimizde hastane yapımlarını içeren inşaat çalışmaları ivedilikle tamamlanıyor” dedi.

Bolu’da Sağlık Kurumları Bakıma Alındı
Bolu’da yapılan inşaat yatırımlarını detaylarıyla açıklayan İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, “Göynük Himmetoğlu Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatı tamamlanmış olup kesin kabul aşamasındadır. Dörtdivan Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatına başlanmıştır. Aynı şekilde Merkez Sağlık Mahallesinde yapılacak Aile Sağlığı Merkezi’nin tahsis işlemi tamamlanmış olup inşaatına en kısa sürede başlanacaktır. 20 Yataklı Mengen İlçe Hastanesi yapımı tüm hızıyla devam etmekte olup 2013 yılı ikinci yarısında bitirilmesi planlanmaktadır. 15 yataklı Göynük İlçe Hastanesi yapımı için yer tahsisi yapılmış olup temel kazısına başlanmıştır. Gölyüzü ile Yeniçağa Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezinin proje ihaleleri yapılmış olup, ilgili firmanın işi zamanında teslim etmemesi nedeniyle ihale feshedilmiş, yeniden ihale çalışmalarına başlanmıştır. 400 yataklı devlet hastanesinin yer tespit işlemlerine önümüzdeki günlerde başlanacaktır” diye konuştu.

Arık ayrıca, Bolu’nun dört bir tarafında halkın daha kaliteli ve daha modern binalarda sağlık hizmeti alarak memnuniyeti yüzde 100’e çıkarmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA