Kuşadası-efes Kongre Merkezi 27 Kasım’da Açılacak

Avrupa’nın en büyük kongre merkezi iddiasıyla kurulan ve montaj çalışmaları hızla devam eden Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin 27 Kasım’da hizmete açılacağı belirtildi.

Kuşadası-efes Kongre Merkezi 27 Kasım’da Açılacak
Kongre Merkezi inşaatında inceleme yapan Aydın Valisi Kerem Al, inşaatın ilk bölümünün tamamlanmasıyla ilgili tüm hazırlıkların sürdüğünü ve açılış kurdelasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kesileceğini söyledi.

İnşaatı tamamlanan ve montajı birkaç ay içerisinde tamamlanacak Kuşadası Efes Kongre Merkezini gezerek Son durumu hakkında bilgi alan Aydın Vali Kerem Al, projenin sadece Kuşadası, İzmir ve Aydın’ın değil, tüm Ege’nin kaderini değiştirecek nitelikte olduğunu söyledi.

Çeşitli açılış ve törenlere katılmak üzere geldiği Kuşadası’nda Kuşadası- Efes Kongre Merkezi inşaatını da inceleyen Aydın Valisi Kerem Al’a, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, AK Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Oyüş ve Gültekin Kılınç, Aydın Milli Eğitim Müdürü Percin Töre ile belediye ve il genel meclis üyeleri eşlik etti. Kongre merkezini gezen ve merkezi işleten KOMER şirketinin Genel Müdür Cemil Baykal’dan Son durumla ilgili ayrıntılı bilgi alan Vali Kerem Al, çevre düzeni ve montaj çalışmalarının Kasım ayı içerisinde tamamlanacağını öğrendiğinde duyduğu mutluluğu dile getirdi

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, kongre merkezinin tamamlanmasıyla bölgenin kaderinin değişeceğini belirterek, “Belediye olarak ortak olduğumuz Kongre merkezinin ilk bölümünün 27 Kasım’da tamamlanması planlanıyor. Açılışın gerçekleşmesi için çevre düzenleme çalışmalarını karşılıksız olarak yerine getireceğiz“ dedi

KOMER Genel Müdürü Cemil Baykal da, Kuşadası-Efes Kongre Merkezinin montaj çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve Çevre düzenlemesi ile ilgili olarak Kuşadası Belediyesi ve Orman Bakanlığının karşılıksız destek vereceğini belirterek, “Merkezimizi 27 Kasım tarihinde açmayı planlıyoruz. Açılış kurdelasını Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kesecek. Tüm çalışmalarımız aralıksız sürüyor“ diye konuştu.

TOPLAM MALİYET 250 MİLYON TL'Yİ AŞIYOR

Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi'nin birinci kısmı 35 milyon YTL'ye mal olacak. Kuşadası turizmini canlandırması ve büyük bir ekonomik potansiyel yaratması hedeflenen KOMER'in inşaata halen devam ediyor. 27 Kasım tarihine kadar ilk bölümü oluşturan Kongre Merkezinin inşaatı tamamlanacak. İkinci bölümde ise sosyal tesisler, yemek üniteleri, amfi tiyatro ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon YTL'yi aşıyor. Kuşadası Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği Şirketi (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Peninsula Turizm'in sahibi Tevfik Bağcı ve bazı turistik tesislerin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi şirketi KOMER, Avrupa'nın en büyük kongre merkezi projesi olarak tasarlandı .
Kaynak: İHA