AkKParti Gaziantep Milletvekili Erdoğan Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ardıl Barajı ihalesinin yapıldığını söyledi.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Araban'da yaşanan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyede, yaralılara da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu, AK Parti Araban İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu ile vatandaşları ziyaret eden Erdoğan, Araban Kaymakam Vekili Mehmet Haşim Çelik'in de katıldığı törenle spor salonu ve kafe açılışı yaptı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Ardıl Barajı'nın ihalesinin yapıldığını belirtti.

Ardıl Barajı'nın yapımının yıllardır dillendirildiğini ancak AK Parti döneminde barajın hayata geçirildiğini dile getiren Erdoğan, ''2 bin 700 hektarlık alanı sulayacak olan Ardıl Barajı'nın ihalesi yapıldı. 2015 yılında tamamlanması planlanan barajın gövde inşaatı için 50 milyon, suyun araziye kavuşturulması için de 45 milyon olmak üzere toplam 95 milyon lira harcanacak'' dedi.

Çetintepe, Çatboğazı ve Haydarlı barajlarıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini anımsatan Erdoğan, bölgedeki barajların tamamlanmasıyla toplam 77 bin hektarlık alanın sulamaya açılacağını ifade etti.

Erdoğan, Gaziantep'in 40 yıllık su ihtiyacının da karşılanacağı yatırımlara, toplam 2 milyar TL harcama yapılmasının planlandığını dile getirdi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA