İzmit'te 190 Hurda Araç Toplanarak Yediemin Otoparkına Çekildi

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, terk edilmiş haldeki 190 hurda aracı toplayarak, yediemin otoparkına çekti.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 18 ay içinde mahalle aralarındaki boş alanlarda terk edilmiş haldeki 190 adet hurda aracın toplanarak, yediemin otoparkına çekildiğini söyledi.

Açıkgöz, hurda araçların çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğuna dikkati çekerek, ''Mahalle aralarına terk edilen araçlar içinde böcek, fare gibi zararlılar da üreyerek sağlığı tehdit ediyor. Yol kenarlarına, kaldırımlara ve boş arazilere terk edilen hurda araçlar kaldırılarak hem görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş hem de fare, sinek gibi haşerelerin üremesi engellenmiş oluyor'' dedi.

Çalışmayan, bozuk araçların uzun süre mahalle aralarında bırakılmasının yasak olduğunu vurgulayan Açıkgöz, vatandaşın ömürlerini tamamlamış hurda araçları belirlenen yerlere bırakması ya da satarak ellerinden çıkarması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA