Karatay Belediyesi Hobi Bahçelerinde Bağ Bozumu Başladı

Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte Karatay Belediyesi Hobi Bahçelerinde bağ bozumu başladı.

Yılın Son ürünlerini toplayan hobi bahçesi sahipleri topraklarını sürerek önümüzdeki yıla hazırlık yapıyor.

Uzmanlar, şehir hayatının ve buna bağlı gelişen iş hayatının getirdiği stres, kronik yorgunluk ve uyku bozukluklarının modern toplum hastalığı depresyonu tetikleyerek kişilerin hayatlarının olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Karataylılar, hobi bahçelerinde kentin karmaşasından uzak, toprak ve yeşil ile baş başa vakit geçirirken binlerce yıllık tarım kültürünü de yaşatan; tüm bunları yaparken aynı zamanda hormonsuz ve doğal olarak yetiştirilen domates, patlıcan, biber, fasulye ve bunlar gibi onlarca çeşit sebze ve meyveyi organik olarak yetiştirilebiliyor.

Son yıllarda büyük bir sektör haline gelen organik tarım ürünlerini yetiştirerek evsel tüketimi kendi bahçenizden karşılama imkanını sunan Karatay Belediyesi Hobi Bahçeleri, ''Kentsel tarım'' ihtiyacını karşılamak amacıya Karataylılar'ın hizmetine sunuluyor.

Hareketsiz şehir hayatının getirdiği fiziksel sorunların başında gelen eklem kireçlenmeleri ve romatizmalarına karşı da uzmanlar hobi bahçelerinde tarımsal faaliyetlerde bulunmanın çok büyük faydaları olduğuna dikkati çekiyor.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA