CHP İl Teşkilatından Mihalıççık'a Ziyaret

CHP İl teşkilatı Mihalıççık ilçesinde bilgilendirme ve istişare toplantısı yaptı.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, toplantıda yaptığı konuşmada, Mihalıççık bölgesinde ORKÖY kredilerinde ciddi anlamda sıkıntının olduğunu iddia etti.

Kredilerin kimlere verildiğinin incelenmesi gerektiğini öne süren Kurt, ''Bazı isimler bir tarafa atılmış ,listede olmadığı söyleniyor. Ama biz takip ediyoruz. Şu anda bu konuda herhangi bir beklentimiz yok. Halkımızın hak ettiğini alabilmesini istiyoruz'' dedi.

Kurt, şöyle devam etti:

''4+4+4 uygulamasında Türkiye gerçeklerinin farkında olmadan Türkiye'de kırsal kesimde yüzde 80 taşımalı eğitimin var olduğu bilinmeden yapılan fiziki anlamda hazır olunmadan başlayan bir uygulamadır. Bunun temel anlamı 'ben yaptım oldu' mantığıyla harekettir. Türkiye'deki insanların daha çok okuması, daha kolay okumasını saylamaya yönelik bir çalışma değildir. Çocuklarımız için burs yok, yurt yok eğitim masraflarını karşılayacak bir destek yok. Bunun da doğru olmadığı zamanla anlaşılacak. Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerinin kredileri halkın gerçek ihtiyaçları göz önüne alınmayan bir uygulamadır. Türk köylüsü Son 10 yıldır ciddi anlamda borçlanıyor ciddi anlamda kriz yaşıyor. Borçlarını ödeyemediği için icralarla karşı karşıya kalıyor. Bunların engellenmesi için hepimize görev düşüyor.''

Toplantıya, Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven, CHP İl Başkanı Erman Gölet, MHP Mihalıççık İlçe Başkanı Gürol Görü, CHP Mihalıççık İlçe Başkanı Enver Erol, köy muhtarları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Cengiz Güney

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA