Yeşilçam'ın Efsaneleri Yazlık Sinemada Gazoz İçip Film İzledi

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında kurulan yazlık sinemanın açılışına katılan Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri, sembolik olarak bilet aldı, patlamış mısır ve gazoz ile sinema keyfi yaşadı.

Yeşilçam'ın Efsaneleri Yazlık Sinemada Gazoz İçip Film İzledi
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 19.’su düzenlenen Altın Koza Film Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Son dönemde artan terör olayları ve gelen şehit cenazeleri nedeniyle eğlence programı ve konserlerin iptal edildiği festivalde; Yeşilçam filmleri izleyicisi ile buluşmaya devam ediyor. Merkez Park içinde kurulan 750 kişilik yazlık sinema, düzenlenen tören hizmete sunuldu. Yoğun ilgi gösterilen açılış törenine aralarında; Selda Alkor, Yılmaz Köksal, Nuri Alço, Süleyman Turan ve Mine Soley gibi Yeşilçam’ın efsane isimlerinin de yer aldığı birçok ünlü sanatçı katıldı.

Nuri ALÇO’YA ‘GAZOZ’ İKRAM ETTİLERBüyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın açılışta kapıda karşıladığı ünlüler, gösterim için özel olarak tasarlanan biletleri sembolik de olsa alıp, yazlık sinemaya giriş yaptı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katıldığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşayan ve ‘yazlık sinema kültürü’nün yaşatılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren sinema sanatçılarına, yöresel kıyafetler giyen görevliler tarafından gazoz ve patlamış mısırın yanı sıra haşlama ve kağıt helva da ikram edildi. Özellikle Nuri Alço’ya gazoz ikram edilmesi gecenin en ilginç görüntüsünü oluşturdu. Alço, “Şimdi beni gazoz alırken çekiyorsunuz ve gazozun reklamını yaptırıyorsunuz ya helal olsun size. Bu görüntülerden Sonra gazoz satışları patlar.” diyerek gazetecilere takıldı.Açılış kurdelesinin kesiminin ardından, 1979 yılında Adana’da çekilen ve yönetmenliğini Erden Kıral’ın üstlenmiş olduğu; ‘Bereketli Topraklar’ adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Çukurova’ya gelip, ağır şartlar altında çalışan üç arkadaşın başından geçen olayların anlatıldığı film, sinemaseverler tarafından ilgi ile izlendi. Yazlık sinema konusunda Adana’da yapılan çalışmaları önemsediklerini kaydeden Vali Coş, “Bu tür yazlık sinemalar, Adana’nın sinema ile olan bağlantısını daha da güçlendirecektir. Ben de bugün adeta geçmişe döndüm ve de gençleştim. Çok güzel bir an benim için.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ise nüfusu 35 bine ulaşan mahallelerde de yazlık sinemalar oluşturacaklarının kaydetti.

Aldırmaz, “Yazlık Sular Sineması ve mahallelerimizde oluşturacağımız sinemalar ile bu nostaljiyi tüm Adanalılara yaşatmak istiyoruz. Gezici Sinema TIR’ı ile Türk sinemasını Anadolu insanı ile buluşturuyoruz.” diye konuştu.

.Yazlık sinemada film izlemenin keyfini özellikle gençlerin bilmediğini aktaran ünlü sanatçı Selda Akkor ise “Bilenler de bu kültürü neredeyse unuttu. Adana’daki bu yepyeni oluşum, hepimizi mutlu etti.” dedi.

Şu anda çok güzel duygular içinde olduğunun altını çizen Süleyman Turan ise, yazlık sinemanın artık bir nostalji olmaktan çıkıp, kalıcı bir hale gelmesi beklentisi içinde olduklarını söyledi.