Kkka Hastasının Virüslü İğnesinden Ölen Doktor Toprağa Verildi

Samsun'da Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasının tedavisinde kullanılan iğneyi yanlışlıkla eline batıran ve 6 gün sonra hayatını kaybeden Dr. Mustafa Bilgiç (28), memleketi Çorum'un Dodurga ilçesine bağlı Yeniköy'de toprağa verildi.

Kkka Hastasının Virüslü İğnesinden Ölen Doktor Toprağa Verildi
Olay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Arslan Y. (50) isimli vatandaş halsizlik, ishal gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu. Kene vakıası görülen hastanın muayenesini üstlenen doktor, Bilgiç, tedavi esnasında kullanılan iğneyi yanlışlıkla eline batırdı. Hemen duruma müdahale eden Bilgiç, tedavi olmaya başladı.

Altı gün boyunca süren tedavilerin olumsuz sonuçlanması üzerine Doktor Bilgiç hayatını kaybetti. Bir yıl önce evlenen Bilgiç'in eşinin 2 buçuk aylık hamile olduğu öğrenildi. Bilgiç'in cenazesi bugün ambulansla OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak, Çorum'un Dodurga ilçesine bağlı Yeniköy'e getirildi.

Bilgiç'in yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenirken, cenazeye ailesinin yanı sıra mesai arkadaşları ve köylüler de katıldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan eldiven ve maske kullanan özel bir ekibin de katıldığı törende Dr. Mustafa Bilgiç'in cenazesi, Yeniköy Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına ardından köy mezarlığında toprağa verildi.