Antalya Operası 1 Ekim’de Perdelerini Açıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi yeni sanat sezonu için perdelerini 1 Ekim’de Carmina Burana konseri ile açacak.

Antalya Operası 1 Ekim’de Perdelerini Açıyor
Geçtiğimiz günlerde 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nin kapanış konserini Carmina Burana ile gerçekleştiren ve görkemli bir konserle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Antalya Operası bu kez de kendi sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana, 1 Ekim Pazartesi günü saat 20:00 ‘da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Orkestra, solist ve korodan oluşan 120 kişilik kadroyla seslendirilecek olan eserde, Türkiye’nin en iyileri arasında gösterilen ANTDOB orkestrasını Şef Hakan Halkan yönetiyor. 56 kişilik koronun sahne alacağı gecenin koro çalışmaları ise Caner Ruhselman tarafından yapıldı. Eserde Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin güçlü solistleri soprano Nurdan K. Aydın, tenor Devrim Demirel ve bariton Tamer Peker sahne alacak. Piyanoda ise Yücel Yalçın yer alıyor.

Dünyada ilk kez 1937 yılında gösterime konan ve Rönesans döneminden de etkiler taşıyan Carmina Burana, orkestra, koro ve solistlerden oluşan geniş kadrosuyla en etkileyici eserler arasında yer alıyor .
Kaynak: İHA