Sungurlu'da 2b Çalışmaları Devam Ediyor

Çorum'un Sungurlu İlçe Mal müdürlüğü tarafından ilçede bulunan toplam 556 2b taşınmazı ile ilgili belde ve köylerde başlatılan bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Sungurlu'da 2b Çalışmaları Devam Ediyor
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Sungurlu İlçe Mal müdürü Türkay Odabaş, "2b ile ilgili düzenlenen 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin b bendinde yer alması nedeniyle bu yerler 2b olarak ifade edilmektedir. İlçemizin Kaledere Beldesi'nde 295 taşınmaz, Oğlaközü Köyü'nde 22, Saraycık Köyü'nde 18, Sarıcılar Köyü'nde 37, Ortaköy'de 179 ve Demirşeyh Beldesi'nde 5 olmak üzere toplam 556 2b taşınmazı bulunmaktadır" dedi.

2b taşınmazları ile ilgili bu belde ve köylerde çeşitli tarihlerde toplantılar yaparak vatandaşları bilgilendirdiklerini söyleyen Odabaş, "Yapılan çalışmalar neticesinde 17 Eylül 2012 tarihi itibariyle Müdürlüğümüze toplam 123 başvuru yapılmıştır. Başvuru tarihi 30 Ekim 2012'de sona erecektir" şeklinde konuştu.

Vatandaşların başvurularını Mal müdürlüğü Milli Emlak Servisi'ne yapabileceklerini söyleyen Odabaş, matbu forum doldurularak yapılacak olan başvuruların köylerde bin TL, belde ve mahallelerde ise 2 bin TL yatırması gerektiğini söyledi.

30 Ekim tarihine kadar başvuru yapmayan 2b kullanıcılarının bu haktan yararlanamayacaklarını hatırlatan Odabaş, "Kullanılan arazilerin genel hükümlere göre satışının yapılacağını belirtti.

Kaynak: İHA