Yozgat'ta Merkez ve İlçelere Bağlı 50 Köye Çocuklar İçin Oyun Parkı Yapılıyor

Yozgat'ta merkez ve ilçelere bağlı 50 köye çocuklar için oyun parkı yapıldı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık yaptığı açıklamada, köy çocuklarının kentlerdeki parklarda vakit geçirmeyi hayal ettiklerini belirterek, kurum olarak çocukların bu hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Yanık, bu kapsamda ilçelerden gelen talepleri de değerlendirerek ilk etapta çocuk nüfusunun çok olduğu köylere parkların kurulmaya başlandığını ifade etti.

50 köye çocuk parkı yapacaklarını vurgulayan Yanık, ''Kaynakları tahsis edildi. Bir çok yerin ihaleleri yapıldı. Gelen talepler üzerine, bütçe çalışmalarında bu talepler değerlendirilerek kaynak ayrıldı. Çocuklarımızın sevincini görmek bizleri mutlu ediyor'' diye konuştu.

Yanık, park yapılacak köyleri şöyle sıraladı:

''Merkez, Türkmensarılar, Kızıltepe, Çalatlı, Karalar, Divanlı, Büyüknefes, Görpeli, Büyük İncirli, Kale, Çatma, Erkekli, Kuşçu, Karacalar, Akyamaç, Battal, İnceçayır, Yeşilova köyu. Boğazlıyan ilçesi Yaraş, Ömerli, Karakuyu, Bahariye, Aşağıhasinli, Yazıkışla, Yeşilhisar, Belveren, Yoğunhisar köyü. Çekerek, Kayalar, Koyunculu, Fakıdağ köyü. Kadışehri, Yoncalık, Kabalı köyü. Saraykent, Sarayözü köyü. Sarıkaya, Toprakpınar, Kadıgüllü köyü. Sorgun, Sarıhamzalı, Çavuş, Şahmuratlı, Caferli, Gözbaba, Keser, Karalık, Gevrek, Yukarı Emirler, Aşağıcumafakılı, Külhüyük, Dişli, Kayakışla, Günyazı köyü ve Yeni Fakılı'da Başpınar, Ekince köyleri.''

Muhabir: Ömer Sarı

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA