Batman Valisi Yılmaz Arslan:

Batman Valisi Yılmaz Arslan, ''Terör olaylarını lanetliyorum'' dedi.

Vali Arslan 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Mehmet Emin Şimşek İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen terör olaylarının büyük üzüntüye neden olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Ülkemizin değişik yerlerindeki terör olaylarını lanetliyorum. Batman'da yaklaşık 160 bin 260 öğrenci ders başı yaptı. Bizler bu çocuklarımız için neyimiz var, neyimiz yoksa hepsini eğitimlerinin sağlanması için harcamalıyız. Burada en çok eğitime yapılan yatırımlar benim dikkatimi çekti. Bizler paramızı, imkanımızı eğitime harcamamız gerekir. Çünkü eğitilmiş insana ihtiyacımız var. Bölgemizin kalkınması için gereken hassasiyeti göstermemiz ve eğitime önem vermek gerekir. Batman'da eğitime çok fazla yatırım yapılıyor ve bizlerde çocuklarımızı kötü niyetli insanlara kaptırmayalım onlara sahip çıkalım. Bizler en başarılı 10 ilin arasına nasıl gireceğiz diye planlar yapmalıyız. Bu da herkesin üstüne düşeni yapmasıyla olur.''

Törene Vali Arslan'ın yanı sıra, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Batman İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Okul Müdürleri ve bazı kurum Müdürleri katıldı.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA