Mhp Lideri Bahçeli'den Değerlendirmeler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin, "-Meraklı bir askerin ihmali- diyerek patlamayı bir kişiye yıkmanın ve işin içinden sıyrılma hazırlıklarının, devlet yönetme ve iktidar olma sorumluluklarıyla bağdaşmadığı ortadadır.

Diğer yandan, sabotaj iddialarına bel bağlayarak kafaların bulanmasına ve kaygıların artmasına yol açan siyasi zihniyetlerin doğru ve tutarlı bir güzergahta olmadıklarını ifade etmeliyim" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Etimesgut'ta yeni yapılan festival alanı ile 9. Uluslararası Anadolu Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Bahçeli, alanı yapan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve belediye çalışanlarına teşekkür ederken; fuar, konser, miting gibi organizasyonların düzenleneceği alanda gönüllerin kaynaşacağını söyledi.

Bahçeli, Etimesgut Belediyesi'nin var gücüyle çalıştığını belirterek, Etimesgut'a her gelişinde ilçenin daha ilerlemiş bir hale geldiğini gördüğünü ifade etti.

"SORUMLU HER KİM YA DA KİMLERSE MUTLAKA HESAP VERMELİDİR"

Alanın açılışının Afyonkarahisar'daki patlamada 25 askerin şehit olması dolayısıyla bir hafta ertelendiğini anlatan Bahçeli, bu davranışı yerinde ve doğru bulduğunu, MHP'li bir belediyenin müşterek acılara tercüman olması ve içtenlikle paylaşmasının, siyasetlerinin ve ilkelerinin bir gereği olduğunu ifade etti.

Patlamanın, kendilerini de hüzne boğduğunu kaydeden Bahçeli, şunları kaydetti: "Bu patlamanın kaza mı, sabotaj mı olduğu konusunda görüş ayrılıklarıyla zaman geçirmektense tüm ihtimalleri hesaba katacak, titiz bir çalışma ve inceleme sürecine ihtiyat bulunmaktadır. Peşin açıklamalardan kaçınarak yanlış ve yanıltıcı bilgi verilmemesi gerekir. -Meraklı bir askerin ihmali- diyerek patlamayı bir kişiye yıkmanın ve işin içinden sıyrılma hazırlıklarının, devlet yönetme ve iktidar olma sorumluluklarıyla bağdaşmadığı ortadadır. Diğer yandan, sabotaj iddialarına bel bağlayarak kafaların bulanmasına ve kaygıların artmasına yol açan siyasi zihniyetlerin doğru ve tutarlı bir güzergahta olmadıklarını ifade etmeliyim. Afyonkarahisar'daki patlama, tüm ihtimaller göz önüne alınmalı, akli ve idari soruşturma tamamlanarak aziz milletimizle paylaşılmalıdır. Sorumlu her kim ya da kimlerse mutlaka hesap vermelidir." Ortak sevinçlerle olduğu kadar kayıp ve kederlerle bir olduklarını, beraberlik havasını soluduklarını anlatan Bahçeli, "Şemdinli'de toprağa düşen evladımızın Fatiha'sı Edirne'de okundukça, Beytüşşebap'ta vurulan kahramanlarımızın yası Trabzon'da tutuldukça ve Afyonkarahisar'da son nefesini salavatla veren kardeşimizin duası Yozgat'ta yapıldıkça, Allah'ın izniyle bizi kimse yenemeyecek, kimse teslim alamayacaktır" diye konuştu.

Milleti ayrılmaz bir bütün olduklarını gördüklerini, insanların kardeş olduğunu bildiklerini, aynı kader çizgisinin herkesi kuşattığını akıllarından hiç çıkarmadıklarını söyleyen Bahçeli, "Biliyoruz ki bu mukaddes vatan coğrafyasında birlikte yaşamaktan başka çaremiz yoktur. Türk milletini ayakta tutmaktan başka makul ve meşru bir seçeneğimiz bulunmamaktadır" dedi.

Fitnenin galibiyetine müsaade etmemek gerektiğini ve etmeyeceklerini ifade eden MHP lideri Bahçeli, kanla çözülmeyi dayatmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini, kardeşlik yolundan ayrılmayacaklarını vurguladı. Köksüz ve kimliksiz terör çetesinin, bomba, mayın ve provokasyonla sonuç almasının mümkün olmadığını belirten Bahçeli, "Bölücülüğe destek çıkanların, katilleri kucaklayarak himaye edenlerin, terör baronlarının, yıkım ve çöküş müdavimlerinin, kan işportacılarının başarı şansı yoktur, asla da olmayacaktır" diye konuştu.

"KİMDEN GELİRSE GELSİN, BU TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin Libya'dan Yemen'e kadar Ortadoğu'yu bir kez daha karıştırdığını ve kana buladığına işaret eden Bahçeli, ABD büyükelçisin öldürülmesiyle ilgili, "Kimden gelirse gelsin, bu terör saldırısını şiddetle kınıyorum'' dedi.

İslam karşıtı eylemleri, Hz. Peygambere yapılan hakaretleri ve taraflarını lanetlediğini vurgulayan Bahçeli, "Hz. Muhammed'i hedefine alan ve saldırgan bir tutum izleyen haçlı kampanyasının, Müslüman aleminde yeni bir tezgahın içinde" olduğunu savundu. Kışkırtmalara gelmemek gerektiğini belirten Bahçeli, "Hz. Muhammed'i küçük düşürücü söz ya da benzetmeler önce sahibini vuracak. Alemlere rahmet olarak gönderilmiş efendimize hakaret kesinlikle ifade özgürlüğü veya temel insan hakları bağlamında izah edilemeyecektir. Açıktır ki peygamberimize farklı vasıtalarla yapılan saldırılar öncelikle Müslümanlara ve İslam dinine duyulan derin düşmanlık tortularının eseri ve sonucudur" diye konuştu.

Dinler cepheleşmesini dünyaya yaymaya çalışanların büyük bir yanlış içinde olduğunu belirten Bahçeli, "Çatışma ve kaos dalgasının doğmaması için herkesin hassas ve duyarlı olması gerekir" dedi.

Bahçeli, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin yapımcılarını kınadığını belirterek, bu kişilerin yangın daha fazla büyümeden hatalarından dönerek özür dilemelerini beklediğini kaydetti.

Bahçeli, konuşmasının sonunda meydanın adını "Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı" koyduğunu söyledi.

Bahçeli, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve beraberindekilerle sahnede açılış kurdelesini kesti.

Muazzez Ersoy'un konser verdiği açılışa, MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Ruhsar Demirel, Mevlüt Karakaya, Münir Kutluata ile çok sayıda davetli katıldı.

Festival 10 gün sürecek ve her gün bir sanatçı konser verecek .
Kaynak: İHA