Şehit Polis Memuru Memleketine Uğurlandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mahmut Kayhan'ın naaşı, getirildiği Şanlıurfa'dan törenle memleketi Adıyaman’a uğurlandı.

Şehit Polis Memuru Memleketine Uğurlandı
Ankara’dan GAP Uluslararası Havaalanı'na getirilen şehit için burada tören düzenlendi.

Törene şehit Mahmut Kayhan'ın ailesi ve akrabaları ile Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcıları Ramazan Seçilmiş, Bahri Tiryaki ve Şaban Erdoğan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile meslektaşları ve daire amirleri katıldı.

Törenin ardından şehidin cenazesi, karayoluyla memleketi Adıyaman’a uğurlandı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, havaalanından çıkışında yaptığı açıklamada, "Polis memuru kardeşimiz, 15 gündür verdiği mücadeleyi kaybetti. Öncellikle Allah’tan rahmet diliyorum. Elimizden gelen her şey yapıldı. Ambulans uçak ile Ankara’ya naklettik. Orada da tüm hocalar 15 gündür her türlü müdahaleyi yaptılar. Ama maalesef ömrü bu kadarmış. Bugün Adıyaman’ın Tut ilçesinde babasını, ailesini ziyaret ettim. Acı büyük, tabii ilçede acı büyük. Burada da aynı acı yaşanıyor. Rahmet diliyorum kendisine, ailesine başsağlığı diliyorum öncelikle. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah bu son olur. İnşallah bir daha bu tür olaylar yaşamayız. Tek temennim budur, akan kanın durmasıdır. Şehidimize rahmet diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA