Disiad Yönetim Kurulu Başkanı Baysal'dan Açıklama

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Burç Baysal, kente değer katan firmaları kamuoyuyla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Baysal, ''Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım'' programı kapsamında beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, KOSGEB Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Fidan, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Metin Kılavuz ve bazı iş adamları ile Organize Sanayi Bölgesi'ni gezdi.

Heyet, Lila Kozmetik Firması sahibi Mehmet Cansız eşliğinde fabrikada incelemelerde bulunarak, üretimle ilgili bilgi aldı.

Cansız, fabrikanın 2004 yılında kurulduğunu, saç boyası üretimi yapan bir firma olduklarını söyledi.

Şu anda adetsel bazda üretim yapan yerli üreticiler arasında ikinci sırada yer aldıklarını anımsatan Cansız, ''İstanbul'dan bu tarafa da saç boyası üreten başka bir firma yok. 3 markamız var. Bayanların saçlarını renklendiriyoruz. Yaklaşık 10 ülkeye ihracatımız var. Yakında Rusya pazarına geniş kapsamlı gireceğiz. İran'da da ciddi bağlantılar yaptık. Bünyemizde 98 kişi çalıyor'' dedi.

Cansız, Diyarbakır'daki üreticiler olarak nitelikli eleman ve hammade sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

''Şehrimize değer katan firmalarımızı kamuoyu ile buluşturmayı hedefliyoruz'' diyen Baysal, organizasyonun temel amacının, kentteki kurumlarla dayanışma içinde olmak ve yaratılan markaların tanıtımlarına katkı sunmak olduğunu söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ajans olarak Lila Kozmetik firmasına destek verdiklerini ifade ederek, firmanın bir başarı örneği olduğunu kaydetti.

Bölgede marka sayısının az olduğunu vurgulayan Karakoyun, bunun artırılması gerektiğini, markalaşan firmaların başarılı olduğunu kaydetti.

KOSGEB Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Fidan ise onlarca kişinin istihdam edilmesinin anlamlı olduğunu belirterek, KOSGEB'in faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Baysal ve beraberindekiler daha sonra Diyor Orman Ürünleri İşletmesi Genel Müdürü Tolga Kurtuluş'u ziyaret etti.

İşletme hakkında bilgi veren Kurtuluş, fabrikada yaklaşık 300 kişinin çalıştığını belirtti.

Muhabir: Meral Özdemir

Yayıncı: Şengül Oymak
Kaynak: AA