Çorum Şehidini Bekliyor

Çorum’un Uğurludağ ilçesine bağlı Üçdam köyü, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Er Bayram Uluer’in DNA testinin tamamlanarak, cenazesinin köye gönderilmesini bekliyor.

Çorum Şehidini Bekliyor
Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlerin cenazelerinin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'nda DNA testleri devam ederken, DNA testi yapılan şehitler arasında Çorumlu erler Bayram Uluer ve Mehmet Burak Kaplan da bulunuyor. Ankara’da yaşayan şehit babası Arif Uluer’in oğlunun cenazesini almak için Ankara'da beklediği öğrenilirken, şehit için memleketi Çorum’un Uğurludağ ilçesine bağlı Üçdam köyünde mezar hazırlandı

Patlamanın ardından şehitler için köyün her tarafını bayraklarla donatan köylüler, köy girişinde bulunan şehit Uluer’in mezarının baş tarafı ile evlerin önüne Türk bayrakları astı

Köy muhtarı Arap Karabal’ın girişimleri ile mezarlığın yan tarafında bulunan araziye ayrıca şehit Bayram Uluer adına bir çeşme yapılıyor.

Köy muhtarı Bayram Uluer, 6 Eylül’de ilçeye gittiğini belirterek, “Bir telefon geldi. Afyon’daki patlamada şehit olan askerlerden birisi bizim köylüymüş diye. Bende İlçe Jandarma Komutanlığı’na gittim. Şehit haberini duyduktan sonra buraya gelerek, iki gün sonra şehidin mezarını kazdık. Çadır falan hazırladık. Yollar yapıldı. Şehidin evinin önüne, köyünün önüne mıcır döktüler. Devletimizin, milletimizin başı sağolsun” dedi.

Şehidin ailesiyle telefonda görüştüğünü dile getiren Karabal, şehit ailesinin cenazenin köyde toprağa verileceğini dile getirdikten sonra köye mezar hazırladıklarını belirtti.

Ankara’da Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin sona ermesinin ardından şehit Bayram Uluer’in köyde defnedileceğini anlatan Karabal, “Mezarımızı kazalı bir hafta oldu. En yakın zamanda şehidimizi bekliyoruz. Allah nasip ederse buraya defnedeceğiz. Şehidimizin gelmesini dört gözle bekliyoruz çoluk çocuk” diye konuştu

Şehit Bayram Uluer için ayrıca bir tane de çeşme yaptırdıklarını dile getiren Karabal, “Allah nasip ederse buraya çeşmenin yanı sıra havuz yaptıracağız. Şehidimizin adını da çeşmemize yazdıracağız” dedi .
Kaynak: İHA