Laçin’de Başarılı Kursiyerlere Sertifika

Çorum’un Laçin İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Proje Döngüsü Yönetimi ve Uygulama” eğitimini başarıyla bitiren kursiyelere sertifikaları verildi.

Laçin’de Başarılı Kursiyerlere Sertifika
Sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdürlüğü personeli ve proje uzmanı Nurten Türkmen, seminerde durum analizi, sorun ağacı, çözüm analizi, stratejik planlama gibi konularda katılımcılara eğitim verildiğini söyledi.

Bölgeye ait sorunların tespitinden sonra beyin fırtınası yöntemini öğrenen kursiyerlerin proje hazırlayarak çözüm bulmaya çalışacakları konuları bu yöntemle tespit ettiklerini dile getiren Türkmen, “Çeşitli hibe programlarından açık olanların da anlatıldığı eğitim seminerinde bir proje başvuru paketine ait başvuru formunun, bütçenin, mantıksal çerçevenin nasıl doldurulacağı ve eklerin nasıl hazırlanacağı anlatılmıştır. Daha sonra çalışma atölyesine alınan katılımcılar tespit ettikleri konularda projelerini hazırlamışlardır. Bu çalışmalar kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına 3 proje hazırlanmış ve gönderilmiştir” dedi.

Türkmen, Laçin’in Çorum’un en küçük ilçesi olmasına rağmen hibe programları ve proje hazırlığı konusunda ilginin yüksek olduğunu belirterek, eğitim çalışmasını organize eden Kaymakamlık ve İlçe Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Mert ise, daha önce proje hazırlanması ve uygulanması ile ilgili ilçede potansiyelin bulunmasına rağmen bugüne kadar proje ekibi kurulamadığını ve projeler hazırlanamadığını kaydetti.

İlçenin nüfus olarak Çorum’un en küçük ilçesi olması nedeniyle proje hazırlığı açısından hem avantajlı hem de dezavantajlı bir konuma sahip olduğunu ifade eden Mert, bu çalışmanın başta Laçin olmak üzere Çorum ve bölgesine olumlu katkılar sağlayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi .
Kaynak: İHA