Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında Antalya’da toplu taşımacılıkta uygulamaya konulacak olan ‘Kent Kart’ sistemi tartışıldı.

Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın şehir dışında bulunması nedeni ile Başkanvekili Deniz Filiz’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem görüşülmeden önce toplu taşımada yeni uygulamaya konulacak olan ‘Kent Kart’ sistemi tartışıldı. Sistemden haberleri olmadığını söyleyen CHP ve AK Partili meclis üyeleri konunun meclis gündemine getirilmesini istedi.

Gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Remzi Sadi, meclis üyesi olmasına rağmen yeni kart sistemine geçileceği bilgisini belediyeden değil basından öğrendiğii için eleştiride bulundu. Antalya halkının birkaç gün sonra devreye gireceği iddia edilen bir otomasyonla karşı karşıya kalacağını söyleyen Sadi, "Bunun kente ne getireceğini, belediyeye ne getireceğini bilmiyoruz. Antalya birkaç gün sonra karşılaşacağı bu duruma ne kadar hazırdır bunu merak ediyorum. Bununla ilgili meclisin ve halkımızın detaylı bilgiye ihtiyacı var. Umarım yeniden sıkıntılı bir sürece girilmez" dedi.

Antalya'da toplu taşıma araçlarında iki farklı sistemin kullanılacağını belirten Sadi, bunun ne fayda getireceğini ve alınan kararın hangi hukuki mesnede dayandırıldığı ile ilgili meclisin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Toplu taşıma araçlarına yeni gelecek olan otomasyon sistemi ile ilgili CHP’li meclis üyesine destek veren AK Parti Grup sözcüsü Murtaza Tamyürek de,"Bu kart sisteminin taşıma esnafına UKOME kararıyla verildiğini biz de basından duyduk. Ulaşım işinin esnafa verilmesine karşı değiliz, aslında iyi olay. Fakat hukuksuzluk var. Daha önceki kart siteminin ihalesi yapılırken ulaşım esnafını yetersiz bulup ihaleden eleyen encümen, bu kez UKOME kararıyla nasıl verdi anlamış değiliz. UKOME kararları meclisin üstünde değildir" dedi.

Akıllı kart sistemiyle ilgili bugüne kadar yaşananlarla ilgili her şeyin Arap saçına döndüğünü söyleyen Tamyürek, “40-50 müfettiş gelse bu işin içinden çıkamayacak. O hale geldi. Ne taşıyan, ne taşınan ne de taşıtan, hiç kimse bu işten memnun değil. Rayına oturtalım. Ben verdim oldu, bittiye getirmeyelim" dedi.

CHP’li grubun Kepez Sütçüler ve Kepez Yenidoğan bölgesindeki üç belediye taşınmazının ihale yoluyla satışı için encümene yetki verilmesini öngören maddenin gündemden çıkarmak istemesi yine tartışmalara neden oldu. AK Parti ve MHP grupları 7. maddenin müzakere edilmesini istedi. Neyi gündemden çektiklerini bile bilmediklerini söyleyen MHP Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay, "Sadece ada parsel yazan, neresi olduğunu bilmediğim bir sayfalık bir talep var. Müzakere edelim ve neticesine göre hareket edelim. Neyin gündemden çekildiğini de bilmiyoruz. Bu bir gayri ciddilik" şeklinde konuştu.

Üç CHP’li meclis üyesinin eksik olduğundan dolayı rakiplerin bundan yararlanmak istediyini söyleyen CHP sözcüsü Deniz Fırat Budak ise "Sehven hata olmuş. CHP'nin aritmetik olarak üç eksiğine dayanarak bunu yapmak etik değil. Gün olur, devran döner" dedi.

Tartışmaların ardından yapılan oylamada CHP’nin 13 oyuna karşılık AK Parti ve MHP'den 13 karşı oy geldi. AK Partililer arkadaşları Cihan Bulut'un oyunun sayılmadığına itiraz etti. Bunun üzerine meclisi yöneten Deniz Filiz de oylama yaptığı sırada Cihan Bulut'un salonda olmadığını söyledi.

Filiz, "Oylama yaptığımız sırada Cihan Bey yoktu. 13'e 13 oy eşit çıktı. Benim bir oy fazlam nedeniyle de madde gündemden çekildi" dedi.

Kaynak: İHA