Ortak Dilimiz Renkler Projesi

TİKAV’dan burs alan üniversite öğrencileri, baştan başa yeniledikleri İçel merkez Akdeniz ilçesindeki Kazanlı İlkokulu’nu bugün okul öğrencilerine teslim etti.

Ortak Dilimiz Renkler Projesi
İçel Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) ile Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Gençlik Ödülü Derneği ortaklığında hayata geçirilen ‘Ortak Dilimiz Renkler’ projesi kapsamında, TİKAV’dan burs alan ve çoğunluğu Fırat Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler tarafından Kazanlı İlkokulu’nun boya, badana ve bakımı yapıldı. Aynı zamanda Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Toplum Uyum Projesi olan ve 2-9 Eylül 2012 tarihleri arasında, 50’si üniversite, 3’ü lise olmak üzere toplam 53 öğrencinin gerçekleştirdiği çalışmanın tamamlanması dolayısıyla Kazanlı İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene, İçel Vali Yardımcısı Kadir Okatan, AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, MIP Genel Müdürü John Phillips, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, öğrenciler ve MIP çalışanları katıldı.

Törende, okulun tadilatını yapan öğrenciler adına konuşan Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencisi Onur Baysoy, kendilerine destek veren TİKAV ve Hamdi Akın’a teşekkür etti. TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz da, İçel’de 3 yılda 3 proje gerçekleştirdikleri bilgisini verdi. Ortak Dilimiz Renkler Projesinin başlangıçta sadece boya, badana ve temizliği kapsadığını, ancak Kazanlı İlkokulu’nun çok daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu belirlediklerini aktaran Yılmaz, bütçeyi yüzde 25 artırarak okulun diğer ihtiyaçlarını da karşıladıklarını söyledi.

Bütçenin artırılmasına destek veren TİKAV Onursal Başkanı Akın’a teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Ek bütçe ile okulda boya, badana ve temizlik dışında 10 sınıfın kapıları değiştirildi. Sınıflara dolap, öğretmen masası ve sandalyesi, öğretmenler odasına dolap yaptırıldı. Kantinin akan çatısı yenilendi. Okulun ana bahçe duvarlarında onarım yapıldı. Sınıflara perde, öğretmen masalarına örtü diktirildi. Çöp kovaları yenilendi. Elektrik kablolarında düzenleme yapıldı. Genel çalışma kapsamında okulun iç ve dış duvarları ile bahçe duvarları, kantin binası, lojmanın badana, boya ve temizliği yapıldı. Bunu öğrencilerimiz gerçekleştirdi.” MIP Genel Müdürü John Phillips de, Ortak Dilimiz Renkler Projesinin önemli bir proje olduğunu kaydetti.

MIP olarak eğitime destek veren projeleri önemsediklerini ifade eden Phillips, bu alanda destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

AKFEN Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise böyle bir projenin buralar için önemli olduğunu ama kendileri için yapılması gereken projeler olduğunu dile getirdi. TİKAV’ın tüm hızıyla bu tür projeleri yapmaya devam ettiğini ifade eden Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sultan Hanımın başkanlığında her 2-3 ayda bir yeni proje yapıyoruz. Biz, gücümüz yettiğince, belli bütçeler çerçevesi içerisinde bunu devam ettirmeye çalışacağız. Yaklaşık 12-13 yıldır bu proje devam ediyor ve çok uzun zaman inşallah büyüyerek devam edecek. Çünkü TİKAV ordusu giderek genişliyor. Her sene yeni çocuklarımız ilave oluyor bize, onları mezun ediyoruz, yenileri geliyor. Elazığ Fırat Üniversitesi’nde çok ciddi bir grubumuz var artık TİKAV olarak. Onlarla temasımızı hiç kaybetmiyoruz. Onlar artık istikbale geniş perspektiften bakan insanlar oldu. Güzel şeyler öğrendiler, daha yararlı vatandaş olmayı öğrendiler. Hepsi yüksekokul mezunu oluyor. Ama batıdaki üniversitelerden mezun çocuklarla aynı seviyeye gelmeleri lazım. O bakımdan bu oryantasyonların çok önemi var. Sosyal anlamda çok daha güçlü olmaları lazım. Sadece diploma yetmiyor, diplomanın dışında da bir takım özellikler gerekli oluyor. Onun için bu çocukların farkındalığını artırmaya çalışıyoruz. Onların da bunu çok çabuk almaları ve büyük şehirlere derhal uyum göstermeleri bizim çok hoşumuza gidiyor. Hayatlarında ilk defa uçağa binen var aralarında. Devlet büyüklerimizle bir araya geliyorlar, bu onlar için yenilik. Onun için bu gibi projelere biz devam ediyoruz, devam edenlere de desteklerimizi veriyoruz” MIP’ın da İçel’in en güçlü kuruluşu olarak bu tip projelerde doğal olarak yer aldığına işaret eden Akın, şunları söyledi: “MIP, bu projelerin içinde olmaya devam edecek. Bundan hiçbir İçellinin şüphesi olmasın. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Her vatandaşımız böyle sosyal sorumluluklarda bir nebze olsun bir şeyler yaparsa Türkiye’mizi bulunduğu yerden çok daha iyi yerlere hep birlikte getiririz inşallah.” İlçede bu tip projeye konu olabilecek çok sayıda okul olduğunu belirten Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan da desteklerin artmasını diledi.Konuşmaların ardından Hamdi Akın tarafından projeye destek veren Akdeniz Belediye Başkanı Türk ile diğer destekçilere birer plaket verildi.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da projeyi gerçekleştiren MIP Genel Müdürü Phillips ve TİKAV Başkanı Yılmaz’a birer plaket takdim etti.Törende daha sonra üniversite öğrencisi Emine Huylu, tadilatını tamamladıkları okulun anahtarını, Kazanlı İlkokulu öğrencisi Yasemin Sevinir’e teslim etti. Öğrenciler, okul müdürü ve TİKAV yöneticilerinin ‘anı' plaketini çakmalarının ardından, Vali Yardımcısı Okatan, Hamdi Akın, Sultan Yılmaz, diğer davetlilerle birlikte okulun kurdelesini kesip açılışı gerçekleştirdi

Kaynak: İHA