Makine Mühendisleri Odası'ndan 'Barış' Mesajı

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı açıklamada "Barış içinde bir dünya ve ülke mümkündür. " dedi.

İbrahim Mart, yazılı açıklamasında Türkiye'nin iktidarın politikaları sonucu Ortadoğu'da sorunlar yumağının içine itildiğini savunan Mart, Suriye'deki olayların da bölgesel bir savaşın fitilini ateşlediğini ifade etti.

Bu dönemde barış talebinin önemine değinen Mart, şunları kaydetti: "Sadece ülkemizde değil, yakın coğrafyamızda da savaş söylemlerinin yükseltildiği, kardeş halklar arasında ırkçı, dinci, mezhepçi söylemin artırıldığı, kin ve nefret tohumlarının ekildiği bu dönemde, emekten, barıştan ve demokrasiden yana tüm kesimlerin, 'ülkede, bölgede ve dünyada barış' talebini hep birlikte ve daha gür bir sesle yükseltmesi büyük önem taşıyor. Şimdi hep birlikte, kardeş ve komşu halklar arasında kirli emperyalist hesaplarla körüklenmeye çalışılan kin ve nefret söylemlerine karşı, ırkçı - şoven, dinci - mezhepçi kışkırtmalara karşı inatla bir arada ve yan yana durma zamanı. "