Türk Pilot Daha Önce Yaralı Kurtulmuştu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Otmanlar köyü yakınında düşen helikopterde bulunan pilot Atıf Ateşok'un 6 yıl önce Antalya’da çıkan orman yangınına müdahale ettiği sırada düşen yangın söndürme helikopterinden yaralı kurtulduğu ortaya çıktı.

Muğla'nın Eğridere mevkisinde bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınına müdahale etmek için Fethiye’de konuşlu KA-32T tipi Rus yapımı yangın söndürme helikopteri, içinde Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik, iki Rus pilot ve bir Rus teknisyenin ile birlikte havalandıktan sonra düştü. Kazada helikopterde bulunanlar hayatını kaybetti.

Düşen helikopterde bulunan pilot Atıf Ateşok, 28 Ağustos 2006 yılında Antalya’nın Kaş ilçesinde yangına müdahale ettiği sırada helikopteri teknik arıza nedeniyle kaza yapmıştı. Rus yapımı Kamov-32 tipi söndürme helikopteri, Elmalı'ya bağlı Gömbe beldesi yakınlarındaki Gömbe Barajı'ndan su alırken düşmüştü. Olayda Pilot Atıf Ateşok, Pilot Nikolay Nikolov, Pilot Vencislan Totev, Teknisyen Sasho Petrov ve Orman Mühendisi Bayram Ceylan yaralanmıştı .
Kaynak: İHA