Mahkumlara “Paramı Yönetebiliyorum” Eğitimi Verildi

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi tarafından Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlülere ‘Paramı Yönetebiliyorum’ eğitimi verildi.

Mahkumlara “Paramı Yönetebiliyorum” Eğitimi Verildi
Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Yürütme Kurulu Üyesi ve Paramı Yönetebiliyorum Projesi eğitmenleri Arzu Aktoprak ve Hakan Çetin tarafından verilen eğitime 20 hükümlü ve 5 cezaevi memuru katıldı.

Düzenlenen eğitimde kadınlara; bütçe, bütçe kontrolü, harcamalarım, gelirlerim, giderlerim ve yatırımlar gibi temel finans konuları anlatıldı. Gelişmiş finans sistemlerine sahip ülkelerde kişisel finansal bilincin giderek arttığına dikkat çeken eğitmenler, "Her bireyin hesabını doğru yapmasının, hem kendisinin hem de tüm toplumun yararına olduğunu giderek daha iyi anlıyoruz. Nüfusunun yarısı genç ve çocuklardan oluşan ülkemizde gençlerin sağlıklı bir finansal gelecek yaratabilmelerini destekleyici politika ve stratejik planlamalar henüz mevcut değil. Ülkemizde belli aralıklarla yaşanan ve Son bir yılda tüm dünyada etkili olan küresel mali kriz ortamında, sosyal güvenlik eksikliği, yüzde 23,7'lik genç işsizlik oranı, eğitim ve istihdam yetersizliği gibi sorunlar özellikle gençler arasında ciddi ekonomik problemlere yol açıyor. Standart eğitim müfredatları bu alanda yetersiz kalıyor. Bu amaçla başta gençler olmak üzere tüm toplumda finansal bilinci yükseltmek için ek bir çaba gerekiyor. Türkiye'de finansal okuryazarlık konusunda ilk defa kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığında gerçekleştirilen Paramı Yönetebiliyorum Projesi ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmada ciddi bir adımdır. Bu bağlamda gençlerimize daha önce eğitimler verdik şimdi ise hükümlülere yönelik eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerimiz devam edecektir" dediler

Eğitim Sonunda eğitime katılanlara belgeleri verildi .
Kaynak: İHA