Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Uluslararası şer odaklarının emirlerini yerine getiren bu PKK unsurları, Meclis'teki uzantılarıyla da beraber bu soruna bir çözüm bulmayı bir kenara bırakıp, hala o direktifler peşinde koşturuyorlar'' dedi.

Bakan Yıldız, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Elazığ'da vefat eden eski AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz'ın mezarını ziyaret etti.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldız, merhum Yanılmaz'ın çalışkan, gayretli ve Elazığ için koşturan, uğraşan birisi olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Makamlar geçici, bizler de buradan faniyiz, bizler de geçeceğiz'' sözünü hatırlatan Yıldız, ''İşte milletvekiliydi. Biz de yarına çıkıp çıkmayacağımızı bilmiyoruz. O yüzden kendisini rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum'' dedi.

Bakan Yıldız, daha sonra Elazığ Valiliği tarafından verilen iftara katıldı.

Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ulaştığı seviyenin birtakım güçleri rahatsız ettiğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki istikrarı bozmaya dönük bir kısım gayretleri olduğunu, sonuç alamayacaklarını ifade eden Yıldız, yapılan kalleşçe saldırıların terörle mücadeledeki karalılıklarını perçinlemekten başka bir sonuç vermeyeceğini, terör örgütün kendilerinin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkum olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Bakan Yıldız, şunları söyledi:

''Bölücü terör ile en etkin şekilde mücadele ederken tabii ki Türkü, Kürtü ayırt etmeksizin, Kürt kardeşlerimize onların yaptığı haksızlığı apaçık bir dille ifade etmemiz lazım. Çünkü biliyoruz ki terör örgütünün kalleşçe eylemleri aslında bizim Kürt kardeşlerimizi daha fazla vuruyor. Ve biz bu ayrımı tabii ki yapacağız. İktidara geldiğimizden bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki hayat standardını artırmayla alakalı çaba ve gayretlerimiz devam ediyor. Onlar bizim Kürt kardeşlerimizin politikalarını tabii ki temsil edemezler. Biz her yönüyle beraber, hiç bir ayrım yapmaksızın tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımıza hizmet götürmek durumundayız. Uluslararası şer odaklarının emirlerini yerine getiren bu PKK unsurları, Meclis'teki uzantılarıyla da beraber bu soruna bir çözüm bulmayı bir kenara bırakıp, hala o direktifler peşinde koşturuyorlar. Eğer demokrasiye inanıyorlarsa tabii ki onların da temsil edildikleri Meclis'te mutlaka bunu dile getirebiliyor olmaları lazım ama bunun tam tersine emir aldıkları yerler başka olduğu için yaptıklarını da hep beraber ibretle izliyoruz.''

Türkiye'nin yakaladığı kalkınma ivmesine dikkati çeken Yıldız, ''Türkiye obez bir büyüme gerçekleştirmiyor'' dedi.

-Suriye'deki olaylar-

Suriye'deki olaylara değinen Bakan Yıldız, dış politikada geldikleri noktada, hiçbir haksızlığa seyirci kalmaksızın etraflarında dönen siyasi istikrarsızlıkların ülkeye sirayet etmemesi için bir kısım önlemler aldıklarını söyledi.

Yıldız, ''Bunların bir kısım ülkelerin iç politikalarına müdahaleymiş gibi tercüme edilmesi doğru değil. Biz hemen yanı başımızda Suriye'de olan haksızlığa, insan haklarının ihlaline varan ve hatta onu aşan bir noktaya gelmesine tabii ki göz yumamayız. Bir kısım suni haritalar üretilmeye çalışıldı. Yok arada 'Suriye'nin kuzeyinde başka bir oluşum olacak' diye. Kesinlikle yüreğinizi ferah tutun böyle şey olabilemez, böyle bir şeye bizlerin müsaade etmesi söz konusu değildir'' dedi.

Muhabir: Ömer Fansa

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA