Üzümlü Belediyesi Ramazan'da Gıda Denetimlerini Artırdı

Üzümlü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla gıda satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Üzümlü Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Tatoğlu, yaptığı açıklamada, rutin gıda denetimlerini Ramazan ayı dolayısıyla artırdıklarını belirtti.

Sadece Ramazan öncesi değil, Ramazan ayı boyunca da bu denetimlere yoğun şekilde devam ettiklerini anlatan Tatoğlu, denetimlerini ağırlıklı olarak ekmek fırınları, marketler, pastahaneler, kasaplar, çay ocakları gibi gıda satışı ve tüketimi yapılan iş yerlerinde yaptıklarını bildirdi.

Denetimlerde vatandaşların tüketimine sunulan gıdaların mevzuatlara uygun ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satılıp satılmadığı hususlarını kontrol ettiklerini vurgulayan Tatoğlu, ''İlçe esnafımız sağlık konusunda çok hassas. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Denetimlerde karşılaştığımız aksaklıkları işletme sahiplerine bildirip uyarırken, uymayanlar hakkında ise yasal işlem yapıyoruz'' dedi.

Gıda satışı yapan iş yerlerinde yapılan denetimlerde ekipler, kurallara uyan işletme sahiplerine teşekkür ederken, uymayanlar hakkında ise uyarı ve yasal işlem yapıyor.

Muhabir: Yakup Bakar / Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA