Şamil Tayyar: Tek başına kimse süpermen değil

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Eski Ergenekon savcısı Zekeria Öz'ün, Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök hakkındaki açıklamalarına katılmadığını söyleyerek ‘Tek başına kimse Süpermen değil’ dedi.

Şamil Tayyar: Tek başına kimse süpermen değil
Eski Ergenekon savcısı Zekeria Öz, Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Ergenekon davasındaki ifadelerini değerlendirerek 'Gayet iyi buldum. Bence gördüklerini anlatmış. Doğru gördüklerini söylemiş' dedi. Özkök'ün adaletin yerini bulması için bir görev yapmtığını söyleyen Öz, Özkök'ü çok dirayetli bir kişilik olarak değerlendirdi. Öz, Özkök için 'Darbeyi tek başına önlemiş birisidir. Dirayetli davranmış. Demokratik tavır takınmış. Bence o bir kahraman, demokrasi kahramanı' şeklinde konuştu.

'TEK BAŞINA KİMSE SÜPERMEN DEĞİL'
Eski Ergenekon savcısı Zekeria Öz 'ün bu açıklamalarına AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar'dan ise bir tepki geldi. 'Tek başına kimse Süpermen değil' diyen Tayyar, kimsenin tek başına böyle bir direnci gösteremeyeceğini savundu. Hilmi Özkök'ün sergilediği duruşun önemli olduğunu da belirten Tayyar 'Demokrasi adına gerçekten kahramanlık olarak adlandırılabilinir ama o süreçte yaşananların tamamını bir kişinin bünyesinde toplamaya çalışırsak gerçekten diğer kahramanlara haksızlık yapmış oluruz' şeklinde konuştu.

'BAŞKA KAHRAMAZLARIMIZ DA VAR'
O dönemde AK Parti'nin iktidarda olmaması durumunda kimsenin bu denli güçlü bir tavır sergileyemeyeceğini savunan Tayyar, 2002 ve 2006 yılları arasında koalisyon dönemlerinin olması halinde Hilmi Özkök'ün heyecanının kırılacağını söyleyerek,  'AK Parti iktidarı yerine bir başka iktidar olsaydı Hilmi Paşa görevde kalmayabilirdi' dedi. Tüm bu nedenlerden dolayı tek bir isim üzerinden bu tür değerlendirmelerden uzak durulmasını gerektiğini savunan Tayyar, 'Hilmi Paşa bir kahramandır ancak başka kahramanlarımız da var. O sözü söyleyen Zekeri Öz de bir kahramandır ancak o iradenin önüne açan siyasi iradeye de hepimizin bir teşekkür borcu vardır' dedi.