Meksikalı Efsanevi Şarkıcı Chavela Vargas Öldü

Meksikalı efsanevi şarkıcı Chavela Vargas öldü.

Vargas'ın arkadaşı ve biyografi yazarı Maria Cortina, ünlü şarkıcının, bugün başkent Meksiko'nun güneyinde Cuernavaca kentinde kaldığı hastanede 93 yaşında hayata veda ettiğini söyledi.

Meksika'nın çoğunluğu Katolik olan halkının değer yargılarını karşı gelerek, erkek kıyafetleri içinde arzuların konu edildiği şarkılar söyleyen, silah taşıyan, içki ve puro içen Chavela Vargas, 17 Nisan 1919 tarihinde Kosta Rika'da doğdu.

14 yaşındayken Meksika'ya göçen Chavela Vargas, genç bir kızken sokak şarkıcılığı yaptı, 30'lu yaşlarında da profesyonel şarkıcılık kariyerine adım attı.

Vargas, 2011 yılı Haziran ayında Meksiko'daki konserinde dinleyicilerine, ''Asla hiçbir şeyden korkmadım çünkü asla hiç kimseye zarar vermedim. Her zaman yaşlı bir ayyaş oldum'' demişti.

Kariyeri boyunca 80 albüm yapan Vargas, Meksikalı ressamlar Frida Kahlo ve Diego Rivera ile İspanyol yazar Federico Garcia Lorca'nın yakın dostuydu.

Chavela Vargas, Frida Kahlo'nun hayatını konu alan 2002 yapımı ''Frida'' filminde ''La Llorona'' şarkısını söylemişti.

Filmlerinin birçoğunda ünlü şarkıcının müziğini kullanan İspanyol yönetmen Pedro Almodovar, bir yazısında ''Bu dünyada Chavela için yeterince büyük bir sahne olduğunu sanmıyorum'' ifadesini kullanmıştı.

Chavela Vargas, 81 yaşındayken yayımlanan otobiyografisi ''If You Want to Know About My Past''a kadar eşcinsel kimliğini kamuya açıklamamıştı.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz/ AP

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA