Ailesinin Geçimini Sağlamak İçin Tek Elle Tırpan Kullanıyor

Üzümlü ilçesinde küçükken çıktığı elektrik direğinde akıma kapılarak sağ kolunu ve sol kulağını kaybeden 4 çocuk babası Hasan Tekbıyık, ailesinin geçimini sağlamak için tek elle tırpan kullanarak günlük 40-50 lira yevmiyeyle tarlalarda ekin biçiyor.

Üzümlü'de yaşayan Hasan Tekbıyık , tek eliyle verdiği hayat mücadelesiyle çevresindeki herkese örnek oluyor. Sağ kolu ve sol kulağı olmamasına rağmen azimle çalışmaya devam eden Tekbıyık, hububat hasadının yapıldığı bu günlerde tarlalarda ter döküyor.

İki elle kullanılan tırpanı bir kolu olmadığı için tek eliyle tutarak tarlalarda ekin biçen Tekbıyık, kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

10 yaşındayken, tırmandığı elektrik direğinde akıma kapılan Tekbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Elektrik çarpması sonucu küçük yaşta bir kolumu ve bir kulağımı kaybettim. Hayata küsmeyerek bu yaşıma kadar tek elimle hayat mücadelesi verdim. Çok şükür ekmek kavgası için sağda solda kazma kürek işleri, tırpan işleri yapıp mücadele veriyorum. Allah'ıma şükürler olsun bu işler bile bana hafif geliyor. Çalışmaktan zevk alıyorum. Bu işlerde çalışmak bende alışkanlık oldu. Küçük yaştan beri bu tip işlerde çalıştığım için alışkanlık oldu ve azmin de elinden bir şey kurtulmuyor'' dedi.

Tek kolu olmamasına rağmen hayat mücadelesinden vazgeçmediğini ifade eden Tekbıyık, ''Benim yapamayacağım iş yok. Tırpanın nasıl kullanılacağını iyi biliyorum. Küçük yaşta babamın ve dedelerimin yanında onlara bakarak tırpan kullanmasını öğrendim ve bu zamana kadar da kullanıyorum. Çevremdeki arkadaşlar bana 'çalışma' diyorlar. Ama ben çalışmadan duramıyorum. Ben gecemi gündüzümü birbirine katıp mücadelemi veriyorum. Tarla sahipleri tırpanla çalıştığımı biliyorlar ve destek olmak için tarlalarını bana biçtiriyorlar'' diye konuştu.

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA