Ahmet Davutoğlu’na Kılıç Yaptı

Konya’nın Taşkent ilçesinde geleneksel sanatlarımızdan bıçakçılığı ayakta tutmaya çalışan Şenol Çamtaş, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na iki kılıç yaptığını söyledi.

Ahmet Davutoğlu’na Kılıç Yaptı
Çocukluğundan beri bu mesleği icra ettiğini belirten Çamtaş, “Özel paslanmaz İsveç çeliğinden kasap ve ev bıçakları, satır, bıçkı, avcı bıçağı, bağ testereleri ve bıçkılar yapıyoruz. Bizim için öncelik kalitedir. İşini iyi yaptığın zaman kesinlikle bir işsizlik sorunun olmaz ve aç kalmazsın” dedi.

Şenol Çamtaş, duvarda asılı Zülfikar iki kılıcı göstererek şöyle konuştu: “Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na vereceğim. İnşallah kendisine önümüzdeki günlerde teslim edeceğiz. Ben bu iki kılıcı yaklaşık altı günde yaptım. Fiyatları 1400-2000 lira arasında oynuyor. Çeliğin ağırlığına ve kılıcın uzunluğuna ve işçiliğine göre fiyat değişiyor. Bazen bir kılıcın üzerince aylarca çalışırız.” BİZİM İÇİN ÖNCELİK KALİTEDİR 1970’li yıllarda Almanya Solingen Bıçak Fabrikasına bıçak gönderdiğini belirten Çamtaş, şunları söyledi: “Üç ay sonra bir uçak bileti ve istek formuyla birlikte cevap geldi. Böylece 70’li yılların başında Almanya’ya gittim. İlk önce beni iki ay deneme sürecine tabi tuttular. Üç ay sonra bir usta başının yanında kontrolör olarak görev verdiler. Burada 11 yıl çalıştım. Almanya’da edindiğim tecrübelerimi ve iş disiplinimi köyümde devam ettirdim. Pek çok usta yetiştirdim. Ama şu an diğer meslekler gibi bu meslek de bitmek üzere. Çocuklarım Ali ve Mustafa bana yardım ediyor.” İlk ustasının babası olduğunu anlatan Çamtaş, baba mesleğini devam ettirdiğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA