Adalet Bakanı Ergin: Suriye'de Yaşanan Sıkıntıları El Birliği İle Çözeceğiz

Adalet Bakanı Ergin, "Suriye'de yaşanan sıkıntıları el birliği ile çözeceğiz." dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yangına körükle gitmenin bir anlamı olmadığını belirterek, Suriye’de yaşanmakta olan sıkıntıyı gidermek için gerekli çabayı sarf ettiklerini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Grand plazada düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Suriye olayları ve terör olayları hakkında açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Ergin, “Bulunduğumuz coğrafyada farklı ihtilaflar çıkartmak isteyenlerin o gayretlerine engel olacağız. Bu coğrafyayı barış huzur kardeşlik beldesi olmaktan çıkartmak isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz.” dedi.

Bakan Ergin, “Kilitse Şanlıurfa’da, Gaziantep’te Hatay’da Suriyeli konuklarımız var. İlimizde ise 10 bine yakın konuğumuz var. Bu coğrafyada Hatay’ın huzurunu da sıkıntıya sokmak isteyenler çıkabilir. Ama hep beraber insani görevlerimizden kaçınmadan inancımızın bize emrettiği yardımlaşma ve kardeşlik hukukunun gereklerini de yerine getirerek bu vazifelerin yerine getirilmesini sağlayacağız” ifadesini kullandı.. Var olan bir ateşin üzerine o ateş söndürecek bir tarz ile yaklaşmak durumunda olduklarının altını çizen Adalet Bakanı Ergin sözlerine sözlerine şöyle devam etti: “Yangına körükle gitmek bize yakışmaz, komşumuzda var olan sıkıntıları gidermek için elimizden gelen katkıyı sunmak, oradan zulümden kaçıp sığınmış olan misafirlere ev sahipliği yapmaktayız. Bir an önce bu huzursuzlukların çatışmaların bitmesi için yetkililer belli noktalarda sorumluluk sahibi olanların bu sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekir. Bu coğrafyayı barış kardeşlik olmaktan çıkarmak isteyenlere bu fırsatı asla vermeyeceğiz.” Terör olaylarına da değinen Adalet Bakanı Ergin, “Terör hadisesinin lanetle kınıyorum.Bu illeti eninde sonunda yeneceğimizi ve asırlardır bu coğrafyada huzur ve barış içerisinde yaşayan bu milletin arasına nifak sokmak isteyenlere imkan vermeyerek, bir olarak beraber olarak geleceğe kararlı olarak ilerleyeceğimizi düşünüyorum ve Ramazan ayının bereketi ile beraber Allah yarınlarımızı bu günlerden daha aydınlık olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatınca düzenlenen iftar yemeğine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Ak Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, Kırıkhan Belediye Başkanı, Murat Sakman, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Sarıseki Belediye başkanı Bülent Özer, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Bekbele Belediye başkanı Bestami Bilgili, Ak parti İl Genel Meclis üyeleri Belediye Meclis üyeleri, partililer ve davetliler katıldı.